Schrijf je in voor Pink Running Day!

Evelien Koster


Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen: dat zijn de locaties waar je op 11 juni mee kunt doen aan Pink Running Day. Een loop waarbij het niet gaat om de snelste eindtijd, maar om het maken van plezier en het steunen van een goed doel: Pink Ribbon, de stichting die wetenschappelijk onderzoek en projecten financiert op het gebied van de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. 

Rennen in Rotterdam

Rotterdam is al voor de elfde keer gaststad van een van de Ladiesruns. De start van de loop is bij Ahoy, net als de finish. Je rent onder meer door het Zuiderpark en wordt onderweg aangemoedigd bij de verschillende muziekpunten. Je kiest zelf of je voor de 5, de 7,5 of de 10 kilometer gaat.

Bruggen bedwingen in Utrecht

In Utrecht is het de achtste keer dat je deel kunt nemen aan de Ladiesrun. Er staan dezelfde afstanden op het programma als in Rotterdam. Je gaat van start op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Daar kom je na het bedwingen van twee bruggen, de Gele Brug en de splinternieuwe Dafne Schippersbrug, ook weer over de finishstreep.

Jubileumfeest in Groningen

In Groningen viert de Ladiesrun haar tienjarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan is er een nieuw parcours, dat door het groene Noorderplantsoen leidt. Je kunt hier naast de al genoemde afstanden ook meedoen aan de 2,5 kilometer. De start en finish zijn beide op de Vismarkt in het centrum van de stad.

Extra aanmoediging in Eindhoven

In Eindhoven staan dezelfde afstanden op het programma als in Rotterdam en Utrecht. Het is de vijfde keer dat de Ladiesrun hier plaatsvindt. Je rent onder meer door Strijp-S, de nieuwe creatieve en culturele hotspot van Eindhoven, en door het Philips de Jongh wandelpark. Al rennend word je opgezweept door bandjes en een dj langs het parcours.

Inschrijven

Pink Running Day is een leuk sportief uitje samen met vriendinnen, buurvrouwen of een groepje vrouwelijke familieleden. Uiteraard is de dresscode roze, maar je mag ook kleding in een andere kleur dragen. Bij je aanmelding kun je een donatie doen voor Pink Ribbon of je laten sponsoren op het actieplatform. Inschrijven doe je op de website Pinkrunningday.nl. 

Bron: Hardlopen.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment