Schaatsen in de buitenlucht: het kan weer!

Evelien Koster


Op Flevonice, dat tot begin maart helemaal in het teken staat van ijs, kun je rondjes rijden op de 400-meterbaan of schaatsen op de 3-kilometerbaan. De jongste schaatsers kunnen zich uitleven op een grote krabbelbaan, op de glijbaan en in de speeltuin in het Ice Funpark. Voor het nieuwe winterseizoen heeft Flevonice ook een kluunparcours van 60 meter en een nieuw koek- en zopieplein voor het echte nostalgische gevoel van schaatsen op natuurijs in de winter.

Met blote voeten op het ijs

De ijsbanen en het Ice Funpark gaan op 28 november om 9.00 uur open. Kom je die dag naar Flevonice, dan is het slim om nog wat energie te sparen voor ’s avonds, want om 18.00 uur staat de War Child Ice Challenge op het programma: op blote voeten duizend meter lopen over het ijs. Speciale gast van die avond is Wim Hof, bekend als ‘The Iceman’. Hij stoomt je met een korte trainings- en inspiratiesessie klaar om mee te doen aan deze challenge. Je betaalt daar een kleine vergoeding voor, die helemaal ten goede komt aan War Child.

Flevonice trakteert

Flevonice en de gemeente Dronten trakteren samen op 4.500 gratis entreetickets voor de openingsdag op zaterdag 28 november. Die kun je bestellen op de website van Flevonice. Wees er snel bij, want op is op. Flevonice is van 28 november tot en met 5 maart elke dag open tussen 9.00 en 21.30 uur. Op de website vind je ook alle informatie over wat er de hele winter in Flevonice te doen is.

Bron: FlevoniceWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment