Schaats mee met Kjelds Vliegende Start

Evelien Koster


Kjeld Nuis, Nederlands kampioen op de 1000 en 1500 meter, organiseert Kjelds Vliegende Start voor alle schaatsers van 16 jaar en ouder. Op elke ijsbaan met een MYLAPS-systeem, een systeem waarmee je je rondetijd meet, kun je je plaatsen voor de wedstrijd. Ben je niet tevreden over je tijd? Dan heb je nog tot en met 13 maart om een snellere neer te zetten.

Finale in Thialf

De zestien mannen en zestien vrouwen die de snelste rondetijd neerzetten, plaatsen zich voor de finalerace van Kjelds Vliegende Start, op maandagavond 21 maart in Thialf. Daar mogen zij schaatsen met Kjeld zelf. Hij bepaalt het tempo op het ijs en per ronde vallen de twee langzaamste deelnemers af. Als er nog vier schaatsers over zijn, stapt Kjeld uit de wedstrijd, zodat de vier finalisten in de laatste ronde om de overwinning kunnen strijden.

Nieuw concept

“Ik vind het leuk om te kijken naar nieuwe concepten in het schaatsen en daarom organiseer ik dit samen met Red Bull”, vertelt Kjeld, die schaatst voor LottoNL-Jumbo. “Ik bepaal het tempo, maar schaats niet mee voor de winst. Dus je schaatst mét mij in plaats van tegen mij.”

Zet je snelste tijd neer

Lijkt het je gaaf om je krachten te meten met Kjeld en alle andere schaatsers van Nederland? Schrijf je dan in via de registratiepagina van Kjelds Vliegende Start en zet jouw snelste tijd neer.

Bron: Schaatsen.nl

Foto: redbull.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment