Rennen als de kerstman – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Zo kun je op zaterdag 19 december meedoen aan een knotsgekke kerstloop. Verkleed als Santa ren je samen met honderden andere kerstmannen en -vrouwen door een sprookjesachtige omgeving. Het decor wordt gevormd door de prachtige omgeving van de Winter Efteling, in het Brabantse Kaatsheuvel.

Q-santarun

Deze kerst-fun run wordt georganiseerd door radiostation Qmusic. Je rent over een feeëriek parcours van 5 kilometer, dwars door de Winter Efteling. Wat het een unieke ervaring maakt, is dat het attractiepark tijdens de run gesloten is voor al het andere publiek. Daarbij gaat het trouwens niet om de snelste tijd, maar vooral om plezier. Maar die twee kunnen natuurlijk ook heel goed samen gaan!

Iedereen die meedoet, gaat verkleed als Santa. Voor een kerstpak (one size fits all) wordt gezorgd, dus dat kan geen belemmering zijn. En het mooie is: je startbewijs is meteen je entreeticket voor de Winter Efteling! Voordat de run begint (om 20.30 uur, dus na sluitingstijd), kun je dus al lekker door het park lopen (vanaf 13.30 uur). En na de kerstloop is er ook nog eens een gezellige afterparty.

Lopen voor een ander

Je loopt trouwens niet alleen voor jezelf. Voor elke deelnemer wordt er een vast bedrag gedoneerd aan de Voedselbank, zodat ook mensen die het minder breed hebben een leuke kerst kunnen hebben. Wil je de kerst helemaal met een goed gevoel ingaan, dan kun je gelijk bij inschrijving al aangeven hoeveel geld je zelf nog eens extra wilt doneren.

Doe je ook mee?

Heb jij altijd al eens in een kerstmanpak in een fun run willen meelopen? En wil jij de kerstkilo’s er al af lopen voor ze er überhaupt aan zitten? Schrijf je dan nu in voor de Q-santarun. Nog niet overtuigd? Laat je dan overhalen door een impressie van de Santa Run van vorig jaar.

 

Bron: Qmusic

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment