Paardensporters eten bewust – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


De FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, is namelijk partner geworden van de campagne Bewuste Kantine, een initiatief voor een gezonder aanbod in sportkantines dat je misschien al kent uit de voetbalkantine. Samen met ambassadeurs Wilfred Genee en Anky van Grunsven gaat de FNRS de uitdaging aan om in 2016 minstens vijftig paardensportkantines van een gezonder aanbod te voorzien.

Topconditie

“Voor alle sporters is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten”, weet Annemarie Groenenberg, marketing- en communicatiemanager van de FNRS, die net gehoord heeft dat de eerste ondernemer al van start is gegaan met de bewuste paardensportkantine. “Het is heel belangrijk dat de paarden in topconditie zijn, maar voor onszelf geldt dat ook.”

Appel of smoothie

Paardensporters zijn niet anders dan andere sporters: ook zij eten in de kantine graag een patatje met mayonaise of een tosti. Maar in de Bewuste Kantine kunnen ze ook iets anders kiezen. “De kantine die al begonnen is, biedt bijvoorbeeld appels aan voor 20 cent. En je kunt ook denken aan een tosti met bruin in plaats van wit brood of aan een smoothie”, vertelt Annemarie. “Doordat Sligro partner is, kunnen de kantines ook producten bestellen uit de lijn van Wilfred Genee.”

Gezonde keuzes

De FNRS wil met de Bewuste Kantine aansluiten bij de trend dat steeds meer sporters een aanbod verwachten dat aansluit bij hun sportieve ambities en dat verder gaat dan de traditionele patat en cola. “We willen het patatje niet uit de kantine verbannen, we verbieden niets, maar we willen gezonde keuzes toevoegen”, zegt Annemarie.

Prijzen winnen

Doet jouw paardensportkantine mee aan de Bewuste Kantine, dan maakt ze ook kans op mooie prijzen, zoals een geldbedrag van 5.000 euro of een dressuurclinic van Anky van Grunsven.

Aanmelden?

Voor meer informatie en je aanmelding ga je naar www.debewustekantine.nl.

Foto header: Shutterstock

Foto Wilfred Genee en Anky van Grunsven: Vullen of VoedenWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment