Ontwikkel je voetbaltalent op de Talentenschool

Evelien Koster


Als je talent hebt voor voetbal en je hebt er ook plezier in, dan is het belangrijk om dat talent verder te ontwikkelen. Je wordt beter door samen te spelen met betere medespelers, te voetballen tegen betere tegenstanders en te leren van betere en professionele trainers.

Completere voetballer

Dat is het uitgangspunt van de Voetbal Talentenschool. De trainingen zijn bedoeld voor spelers die in zichzelf willen investeren om in allerlei opzichten een betere en completere voetballer te worden. Of voetbalster, want ook meisjes zijn van harte welkom. Initiatiefnemers van de voetbalschool zijn Gert Kruijs, oud-trainer van verschillende profclubs, en amateurvoetbaltrainer Rob Zomer.

Zelfvertrouwen

Als je deelneemt aan de voetbalschool krijg je veel persoonlijke aandacht. Je ontwikkelt je beweeglijkheid, coördinatie, techniek, kracht en zelfvertrouwen. Vooral dat laatste is erg belangrijk, want hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe meer je durft met de bal en hoe meer plezier je in het voetballen hebt. Het gaat er in de opleiding niet om dat je leert een bal honderd keer hoog te houden of dat je een panna kunt maken, maar dat je beter wordt in de belangrijkste onderdelen van het voetbal: aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Iedereen welkom

De voetbalschool is bedoeld voor jonge talenten en voor voetballers die graag verder willen groeien en daarvoor meer nodig hebben dan de twee keer per week trainen bij hun club. Maar eigenlijk kan iedereen zich aanmelden, vertelt Rob in het Algemeen Dagblad. “Ook meisjes zijn welkom. En kinderen die misschien niet het meeste talent van hun leeftijd hebben, maar wel beter willen worden. Met hen gaan we in groepjes werken, zodat we heel specifiek kunnen kijken wat zij nodig hebben.”

FC Utrecht

Elke opleiding van de voetbalschool duurt drie maanden en bestaat uit twaalf trainingen. De eerste opleiding wordt gehouden bij voetbalvereniging DESTO op Sportpark de Vryheit in Vleuten. Na elke opleiding evalueren de trainers alle spelers en kijken ze of jij in aanmerking komt voor een vervolgopleiding. Ben je echt een groot talent, dan brengen ze je zelfs in beeld bij FC Utrecht, zodat misschien je droom om te schitteren in het betaald voetbal wel uitkomt.

Trainen met topvoetballers

Tijdens de opleiding aan de Voetbal Talentenschool krijg je niet alleen training van Gert en Rob. Ook enthousiaste (ex-)betaald voetballers en professionele trainers zoals Rick Kruijs, Gianluca Nijholt, Harrie van der Laan, Rick Testa la Muta en Harald Wapenaar zullen regelmatig bijspringen om training te geven. De kosten van deelname aan de opleiding bedragen 175 euro. Samen met sponsors wordt het mogelijk gemaakt dat ook voetbaltalenten mee kunnen doen die de voetbalschool niet kunnen betalen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Voetbal Talentenschool? Kijk dan op de website.

Foto header: Shutterstock

Foto inzet: Voetbal TalentenschoolWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment