Ontmoet jouw ideale (virtuele) tafeltennistrainingspartner!

Evelien Koster


De Table Tennis Trainer is een interactieve tafeltennistafel. Dankzij ingebouwde apparatuur kan hij continu de bal volgen en real time gegevens verzamelen, waarmee hij jou helpt om je spel te verbeteren. De Table Tennis Trainer is de overtreffende trap van de tafeltennisrobot, die op hoge snelheid ballen op je afvuurt. Die robot werd al gebruikt door tafeltennissers die hun techniek tot in de puntjes willen verbeteren.

Balletje volgen

De Table Tennis Trainer is ontwikkeld door Thomas Mayer, een 28-jarige student uit Duitsland. Het systeem in de interactieve tafel maakt gebruik van twee PlayStation CL Eye-camera’s en een High Definition-projector om de pingpongbal te volgen en de informatie te verwerken.

Eigen spel terugkijken

Het systeem laat je niet alleen je beste scores zien, maar verzamelt ook andere gegevens waarmee je je eigen spel kunt terugkijken en verbeteren. Daarmee train je je tafeltennisvaardigheden en kun je goed je sterkste en zwakste punten in kaart brengen. Tafeltennis je onder begeleiding van een coach, dan kan hij je op basis van de data en beelden nog betere aanwijzingen geven.

Beter worden

Doordat de interactieve tafeltennistafel de bal zo nauwkeurig volgt, krijg je een heel goed inzicht in wat je tijdens het spelen precies doet en hoe je de bal raakt. Op de tafel zie je in overzichtelijke tabellen alle gegevens over jouw spel. Daarmee is het echt een goede manier om te trainen en beter te worden.

Lijnen op de tafel

De Table Tennis Trainer is in eerste instantie ontwikkeld voor tafeltennissers die op hoog niveau spelen, maar ook voor recreatieve spelers is hij een ideale trainingspartner. Tijdens een spelletje met je tegenstander zie je allerlei virtuele lijnen over de tafel lopen, en dat is toch een stuk gaver dan spelen op een éénkleurige tafel met alleen een net in het midden.

Ook in tennis?

Ook in andere sporten zou een variant op de Table Tennis Trainer een goede manier kunnen zijn om te trainen. Bijvoorbeeld in tennis, waar je ook de baan van de bal kunt volgen en zo precies terug zou kunnen zien hoe hard je slaat of hoeveel spin je aan een bal meegeeft.

Kijk zelf!

 

Bron: Sportnext

Foto: YouTubeWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment