Ontdek zaterdag de wetenschap achter de sport in Eindhoven

Evelien Koster


Het eerste weekend van oktober (3 en 4 oktober) staat volop in het teken van wetenschap en technologie. Op meer dan 200 plekken in heel Nederland openen bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen en musea exclusief hun deuren die normaal gesloten blijven. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen zo een uniek kijkje in de wereld van wetenschap en technologie.

Achter de schermen

Als sportfan is het leuk om aanstaande zaterdag te gaan kijken bij InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven. Topzwemmers, zwemcoaches en wetenschappers ontwikkelen hier innovatieve trainingsfaciliteiten. De Nederlandse topzwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo testen en perfectioneren in het zwembad trainingsmethoden en nieuwe producten die hun zwemprestaties verbeteren en fracties van seconden tijdwinst opleveren. Misschien wel net die tijd die straks op de Olympische Spelen in Rio het verschil maakt tussen goud en zilver.

Rondleidingen

De rondleidingen in InnoSportLab De Tongelreep staan zaterdag om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur op het programma. Je mag dan backstage bij het zwemlab kijken. Aanmelden is gratis en kan via [email protected]. Wees er wel snel bij, want de eerste rondes zitten al vol. Vanaf 13.00 uur is er nog wel plek. 

Weekend van de Wetenschap

Wil je meer weten over alles wat er tijdens het Weekend van de Wetenschap te doen is? Kijk dan op www.hetweekendvandewetenschap.nl.

Foto: Peter van AalstWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment