November dansmaand: schrijf je in voor toffe dansworkshops!

Evelien Koster


In september zijn de KNGU en topchoreograaf Roy Julen een structurele samenwerking gestart om de danswereld in Nederland op z’n kop te zetten. Roy is onder meer bekend van het tv-programma So You Think You Can Dance (SYTYCD). Hij werkte daarnaast samen met topartiesten uit binnen- en buitenland, zoals Jason Derulo, Taio Cruz, Glennis Grace en Stromae.

HEADSPIN

HEADSPIN, naar de atletische beweging waarbij een persoon rond de verticale as van zijn lichaam draait, terwijl deze op zijn hoofd balanceert, is het eerste concrete resultaat van de samenwerking tussen Roy en gymnastiekunie KNGU. “Op zeventien locaties worden er dansworkshops gegeven door een professionele danser en/of choreograaf”, vertelt Michiel Maas van de KNGU over HEADSPIN. “Alle dansliefhebbers vanaf 12 jaar kunnen meedoen en leren choreografieën in drie dansstijlen.”

undefined

Van hiphop tot jazz

“Tijdens de workshops leer je korte fragmenten uit dansroutines die gemaakt zijn door populaire dansers van onder andere SYTYCD, Everybody Dance Now, Holland’s Got Talent en Dance Dance Dance”, vervolgt Michiel. “Dansliefhebbers van ieder niveau zijn welkom. Er komen verschillende soorten dans aan bod: hiphop, modern, dancehall, afro en jazz.”

Danswereld

De KNGU is al jaren actief in de danswereld. “En dan voornamelijk op het gebied van streetdance en jazzdans”, vertelt Michiel. “De danswereld is erg versnipperd. Door de samenwerking met Roy en HEADSPIN als eerste dans-event streven we naar meer eenheid in de danswereld.”

Plezier

Hoe zit het eigenlijk: Is een goede turner automatisch ook een goede danser? Michiel: “Iedereen die plezier heeft in dansen is een goede danser. Dus ook turnsters, springers, gymmers, et cetera. In de koppeling tussen dans en turnen zit veel potentie. Moves van dansers kunnen spectaculairder worden als zij een goede turntechniek beheersen. En meer expressie en een goede choreografie kunnen van toegevoegde waarde zijn bij het turnen.”

Koop nu je ticket

Lijkt het je gaaf om mee te doen aan een HEADSPIN-workshop? Dan kun je op de website van het evenement alle informatie, data en locaties van de workshops vinden én je ticket kopen. Op zaterdag 28 november wordt de dansmaand in Amsterdam afgesloten met een groot slot-event met dj’s en artiesten. Tijdens deze happening dans je samen met alle andere deelnemers aan de workshopdagen de choreografie die je geleerd hebt.

Foto header: Shutterstock/de2marco

Foto Roy Julen: KNGU

Foto Poster: #HEADSPINWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment