NOC*NSF Nationale Sportweek activiteiten – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport. 

Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Elke Nederlander de sportclub of sport die bij hem of haar past & elke buurt een open club, dat is het doel van sportpromotie. Dit houdt in zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten en sportief bewegen te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Daarom organiseren we de NOC*NSF  Nationale Sportweek al 20 jaar! 

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 15 tot en met 24 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. Dit jaar zijn dat Borger-Odoorn, Dordrecht, Gemeente Aa en Hunze en Venray.

Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee? Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment