Niki Terpstra lanceert app voor fietsgroepen

Evelien Koster


Voor het fietsen bestaan al veel apps als STRAVA en Fietstijden.nl. Deze apps zijn vooral bedoeld om je fietsrit te meten en die prestaties met anderen te vergelijken. CycleWE is iets nieuws: bij de app van Terpstra gaat het namelijk vooral om het samen fietsen. In CycleWE kun je als je persoonlijke voorkeuren hebt ingevuld overal ter wereld een fietstocht met anderen plannen. Ook ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie in een onbekend fietsgebied bent.

Fietsritten in de buurt

In de app maak je een profiel aan waarin je je niveau, geslacht, fietstype en je standplaats invult. Door dat profiel kun je heel snel fietsmaatjes en ritten bij jou in de buurt vinden die bij jou passen. Vervolgens toont de app een overzicht van alle ritten in jouw omgeving, in je favoriete fietsgebied en die van je vrienden. Met de zoekfunctie kun je daarnaast ook gemakkelijk routes vinden die aan jouw eisen voldoen. Het is ook mogelijk een groep aan te maken met je fietsvrienden. Met de chatfunctie in de app sta je ook altijd in contact met je fietsgroep.

Niki Terpstra met een fietsmaat. Foto: YouTube

Voor Terpstra is die sociale functie misschien wel het belangrijkste van zijn app. “Je bent altijd in contact met wie je maar wilt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Het afspreken voor een fietsrit wordt zo vele malen makkelijker”, aldus Terpstra. Door je vrienden te volgen, blijf je op de hoogte van al hun geplande en voltooide fietsritten. Via de GPS-tracker functie wordt namelijk bijgehouden welke route precies is afgelegd. 

Droom van Terpstra

Terpstra over zijn app: “Fietsen is bij uitstek een sport om in groepsverband uit te oefenen. CycleWE maakt dat nu mogelijk. Het is een kwestie van je aansluiten bij een groep van jouw niveau en je fiets pakken, zodat je op een leuke manier kunt trainen. Zo leer je snel nieuwe mensen en fietsroutes kennen.” Terpstra merkt aan collega profs en amateurs in bij verenigingen en vriendenclubs dat er behoefte is aan een app waarmee je fietsafspraken kunt maken. “Ik wilde hier altijd al iets mee doen en nu met CycleWE komt er een droom uit. In deze community zijn alle sociale aspecten van fietsen samengebracht.”

De wielrenner van Etixx-QuickStep noemt CycleWe een app voor iedereen die van samen fietsen houdt. “Het sociale karakter van de gratis app zorgt hopelijk voor meer actieve fietsers en een gezonde(re) levensstijl. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug doen voor de sport die mij zo veel heeft gebracht.”

CycleWE is per direct beschikbaar en gratis te downloaden in de App Store. De Android versie is al te downloaden in de Google Play Store in beta fase.

Foto: Shutterstock  Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment