Niki over 2015: “Ik heb meer gesport dan ooit”

Evelien Koster


“In 2011 ben ik begonnen met roller derby bij The Parliament of Pain The Hague Roller Derby, toen ze net begonnen waren daar”, vertelt Niki. “Inmiddels ben ik captain van ons A-team Queens of Pain. Roller derby is een teamsport op rolschaatsen, vooral uitgeoefend door vrouwen. Het wordt gespeeld op een ovale baan met twee teams tegelijk op de baan, oftewel de ‘track’, en je scoort punten door tegenstanders in te halen. Het is een contactsport waarbij je body checks mag maken om je tegenstander uit de baan te beuken.”

Veel sterker

“Mijn voornemen voor 2015 was om nog meer te sporten, dus ook andere sporten te doen naast roller derby, gezonder te eten en een sportiever lichaam te creëren. Die plannen pakten goed uit. Met ups en downs heb ik alles gedaan wat ik me had voorgenomen en zelfs tijdens onze zomerstop ben ik twee keer per week blijven sporten. Maar een patatje is soms zo lekker en ik lust veel te graag een biertje. Ik ben wel tevreden met mijn spieropbouw en voel me veel sterker, zeker ook nadat ik erbij ben gaan zwemmen.”

Nederlands kampioenschap

Een van de hoogtepunten van het sportjaar van Niki was de deelname met haar roller derby team aan het Nederlands kampioenschap. “We hebben dit jaar voor de tweede keer op het NK roller derby in Eindhoven gestaan en we zijn een plek omhoog gegaan vergeleken met het vorige NK. Dat was heel erg leuk!”

Ups en downs

“In een team heb je echt ups en downs en we hebben dit jaar ook een paar keer verloren van tegenstanders van wie dat niet gehoeven had. Dat is dan wel weer heel erg jammer. Maar we blijven eraan werken en hopelijk gaat het in het nieuwe jaar nog beter! We hebben wel een kern van meiden die er erg hard voor werken en dat is altijd erg fijn.”

undefined

Adrenalinekick

“Ik vind het superleuk om een teamsport te doen en ik vind het strategische aspect van roller derby ook heel leuk. Je moet niet alleen fit zijn, maar ook slim spelen. En die adrenalinekick… Ik ben er een beetje verslaafd aan, denk ik. Ook vind ik het heel leuk om de beginners les te geven en te zien groeien. In het begin leren we hen vooral veilig skaten, stoppen en vallen, en onze ‘freshies’ leren heel snel en doen vaak hun best. Lesgeven is echt heel erg leuk om te doen.”

Volhouden

“Ik heb dit jaar meer gesport dan ooit, minimaal twee keer in de week! Anders word ik onrustig en kan ik mijn energie niet kwijt. Sporten maakt me bijna altijd vrolijker en geeft me ook energie. Ik wil het in 2016 gaan volhouden om ook andere sporten te blijven doen, want dat houdt me scherp en extra fit.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment