Nieuwe zwemsport: Speedo Fit – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Speedo Fit is een combinatie van cardiotraining, weerstandsoefeningen, gewichtheffen en stretchen. Niet gek dus dat de bedenkers van deze nieuwe watersport het vergelijken met CrossFit. Het voordeel van het doen van de pittige oefeningen in het water is dat je lichaam minder wordt belast, dankzij het gevoel van gewichtloosheid onder water.

Zwembad als fitnesscentrum

Volgens Pierre Martin van Speedo USA mag het zwembad een all-in fitnesscentrum worden. “We willen een hele beweging op gang trekken rond fitness in het water.” Daar horen ook speciale sportschoenen bij die je in het water draagt tijdens je les Speedo Fit.

Sneller herstel

Ook olympische sporters hebben zich al aan Speedo Fit gewaagd en gaven in Los Angeles een demonstratie. Daar hoorden onder andere squats, lunges met gewichtjes, buikspieroefeningen en optrekken bij. Het zwemwater zorgt ervoor dat je daarbij minder kans loopt om een vervelende blessure op te lopen en dat je sneller herstelt van de zware training.

Amerikaanse instructievideo’s

Speedo Fit kun je tot nu toe nog niet in Nederland beoefenen, maar de instructievideo’s van de Amerikaanse lessen bieden uitkomst. Oefeningen als de Split Squat Jump, Horizontal Push – Pull en Supine Cycling worden daar stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd, zodat je ze daarna zelf kunt doen in het zwembad.

 

 

Bron: HLN.be

Foto: YouTubeWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment