Nieuwe trend: mermaidfitness – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


De Amerikaanse fitnessinstructrice Veronica Rohan is de bedenker van mermaidfitness, een intensieve waterworkout die goed is voor je hele lichaam.

Bootcamp in het water

Je mag deze ‘zeemeerminfitness’ gerust de bootcamp onder de watersporten noemen: je zwemt tijdens de training niet alleen baantjes, waarbij je hartslag flink de hoogte in gaat, maar doet ook oefeningen om je spieren sterker te maken. Denk bijvoorbeeld aan squats en oefeningen voor je armspieren. En dat dus allemaal met een zeemeerminnenstaart aan je benen.

Zwemmen met een staart

Veronica kwam op het idee voor mermaidfitness toen ze ontdekte dat sommige gasten van het Ritz Carlton Hotel in San Diego, waar ze de lessen geeft, het leuk vonden om te zwemmen met een staart. “Eén les duurt 45 minuten en vindt plaats in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Je moet dus geen schrik hebben dat je gaat verdrinken met zo’n staart.”

Alleen in San Diego

Voorlopig kun je de lessen mermaidfitness alleen nog volgen in San Diego. In het hotel waar Veronica haar trainingen geeft koop je voor ongeveer 120 tot 150 dollar een zeemeerminstaart, waarna je de lessen gratis mag bijwonen. Ook kun je een staart huren voor 10 tot 20 dollar per les.

Wees creatief

Maar als er een creatieve prinses Ariel in jou schuilgaat, dan laat je je daar natuurlijk niet door uit het veld slaan. In plaats van helemaal naar San Diego te vliegen kun je immers ook zelf aan de slag gaan om een zeemeerminstaart in elkaar te knutselen en vervolgens te gaan trainen. Laat je daarbij inspireren door de filmpjes van de Amerikaanse zeemeerminnen hieronder: 

 

 

Bron: HLN.be

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment