Nationale Sportweek start morgen in Doetinchem

Evelien Koster


Elk jaar wordt de Nationale Sportweek groots afgetrapt in een gemeente in Nederland. Dit jaar organiseert niet een stad, maar een hele regio de opening: de Achterhoek. In Doetinchem wordt morgen op feestelijke wijze het startschot gegeven voor een week lang sporten en bewegen in heel Nederland. Vanaf 11:00 uur zijn er sport- en spelactiviteiten in de binnenstad, van outdoor fitness tot zeilen en van denksport tot boksen.

Kennismaken met sporten

Freestyle voetballer Rowdy Heinen, danser en GTST-acteur Juvat Westendorp, vechtsporters, acrobaten en anderen laten je sporten zien die je misschien nog niet zo goed kent. Ralf Mackenbach, Yes-R, Wolter Kroes en Ria Valk zorgen ervoor dat het ook muzikaal een mooie opening wordt. Rond 14:00 uur komt een fakkelloop met onder meer gouden waterpoloster Mieke Cabout, regionaal ambassadeur en topatleet Gert Jan Wassink en schaaksportambassadeur Nick Schilder aan bij het podium en vindt de feestelijke opening van de twaalfde Nationale Sportweek plaats.

Wie neem jij mee?

Nieuwe sporters zijn bij de meeste verenigingen altijd van harte welkom. Maar tijdens de Nationale Sportweek staan de deuren wagenwijd open voor nieuwkomers en nieuwsgierige sportmaatjes. Overtuig je oma ervan dat je nooit te oud bent om te sporten. Nodig je buurman uit om mee te fietsen met je wielerclub. Neem je vader mee naar het hockeyveld, en dit keer niet als supporter. Die collega waar je zo goed mee samenwerkt, zou dat niet ook een fijne teamgenoot zijn? Organiseer eens een familiesportdag of een vriendjes-en-vriendinnetjestoernooi. Kortom: ga samen sporten en bewegen!

Meer weten?

Kijk op www.nationalesportweek.nl of www.achterhoekinbeweging.nl.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment