Nationale Sportweek: ook jij kunt meedoen!

Evelien Koster


Het startschot voor de Nationale Sportweek werd gisteren in het centrum van Doetinchem gegeven door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis, burgemeester van Doetinchem Niels Joosten en topatleet Gert Jan Wassink. De Achterhoekse stad ademde de hele dag sport met tal van sportieve activiteiten en optredens.

Geslaagd

André Bolhuis was enthousiast. “Het is geweldig om zo veel mensen vandaag te zien sporten in Doetinchem. Dankzij de inzet van Doetinchem en de samenwerking met de andere Achterhoekse gemeenten is het evenement van vandaag geslaagd. Natuurlijk kijken we ook uit naar alle andere activiteiten die deze week overal in het land nog worden georganiseerd. Sporten is voor mij altijd erg belangrijk geweest en is dat nog steeds. Ik hoop dan ook dat iedereen die nog niet zo bekend is met sporten na deze week wordt aangezet ook te gaan bewegen.”

Ik neem je mee!

Het thema van de Nationale Sportweek dit jaar is ‘Ik neem je mee!’. Deze week kunnen actieve sporters iemand meenemen die niet of weinig sport en hem of haar kennis laten maken met hun sport(club). Een mooie manier om vrienden, familie, collega’s of buren uit te dagen te gaan sporten en het plezier dat sport – en vooral samen sporten – geeft, zelf te laten beleven.

Over de Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is geïnitieerd door NOC*NSF en laat mensen kennis maken met een sport die ze leuk vinden en die bij hen past. Het doel: meer mensen de weg laten vinden naar de sportclub. Tijdens de Nationale Sportweek vinden in ruim 200 gemeenten duizenden sportactiviteiten plaats. De activiteiten zijn gratis en bedoeld voor iedereen: jong en oud.

Vind activiteiten bij jou in de buurt

Wil je weten welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn? Je vindt ze hier op de website van de Nationale Sportweek. 

Foto: Mathilde Dusol Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment