Nationale Sportweek: ik neem je mee hardlopen

Evelien Koster


De ‘Ik neem je mee hardlopen’-campagne moedigt leden van atletiekverenigingen aan om tijdens de trainingen die in de Nationale Sportweek vallen een introducé mee te nemen. Ook zelf kun je je als nieuwe hardloper bij een vereniging melden om mee te trainen. Je traint onder deskundige begeleiding van enthousiaste trainers, waardoor je verantwoord loopt.

Ik neem je mee naar de Achterhoek

In de Achterhoek, de regio waar de Nationale Sportweek gisteren van start ging, organiseren atletiekverenigingen in de loop van de week allerlei extra activiteiten. Zo kun je bij DE LOPER in ’s-Heerenberg donderdagavond 23 april een speciale techniektraining volgen en komt zaterdagochtend 25 april Herman Lenferink, trainer van Phanos in Utrecht, een training verzorgen om lopers die geen lid zijn van een vereniging te laten zien hoe ze meer gestructureerd kunnen trainen. ARGO Atletiek uit Doetinchem organiseert onder andere een duurloop door de bossen en een coopertest.

Samen hardlopen is leuker

Om te laten zien hoeveel plezier je kunt beleven aan hardlopen, of je dat nu op de atletiekbaan, in het bos of op de weg doet, is er het promofilmpje ‘Samen hardlopen is leuker’ gemaakt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NLvomzuL_mY

 

Bronnen: Nationale Sportweek, Atletiekunie en Hardlopen.nl.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment