Maak contact op de camping met sport

Evelien Koster


Elk land heeft zo zijn eigen favoriete sporten. Ga je naar de camping in Frankrijk, dan is de kans groot dat daar petanque wordt gespeeld – de sport die wij in Nederland beter kennen als jeu de boules. Petanque is in Frankrijk volkssport nummer één, en dat is niet zo gek: doordat je er niet veel materiaal voor nodig hebt en je een speelveld bijna overal kunt maken, is het makkelijk te spelen. Ga eens kijken bij een spelletje petanque en vraag of je mee mag doen. Het antwoord is vast oui.

Samen fietsen

Het afleggen van een mooie fietsroute is een goede manier om de omgeving van je vakantieplek beter te leren kennen, al is het in een land waar je niet bekend bent wel goed oppassen dat je niet verdwaalt. En wat is er dan leuker dan samen te gaan fietsen met die campingburen die al vaker op deze plek hebben gekampeerd en je alle mooie plekken van de omgeving kunnen laten zien. Zo leer je elkaar gelijk beter kennen.

Bergwandeling

Op meer bergachtige plekken is juist een flinke wandeling een bijzondere manier om de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld met een groepje sportievelingen uit verschillende landen onder leiding van een gids. Onderweg is er tijd genoeg om met je groepsgenoten te praten over jullie gedeelde liefde voor bergsport en meer. Zo ben je dubbel gezond bezig, want niet alleen sporten is goed voor je gezondheid – voor het maken van nieuwe sociale contacten geldt dat ook.

Internationale taal van de bal

De internationale taal van de balsporten spreekt iedereen. Een bal is daarom bij uitstek een goed middel om op vakantie nieuwe contacten te maken. Bijvoorbeeld tijdens een spontaan potje voetbal of volleybal op de camping of bij het overgooien in het water of op het strand. Nog een goede versiertruc ook voor als je zin hebt in een vakantieromance: gooi de bal gewoon eens in de richting van dat leuke meisje of die aantrekkelijke man. Wedden dat hij of zij de bal terugbrengt of -gooit? Een mooi startpunt voor een praatje.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment