Lopen in de zomer: waar laat je je huissleutel?

Evelien Koster


Shoe Pocket

Laten we beginnen met een speciaal product dat een sportmerk hiervoor introduceerde: de Shoe Pocket van Asics. Het kleine, stevige zakje met goed sluitende rits maak je makkelijk vast aan je loopschoen door de veter erdoor te rijgen. Zo is de accessoire waar je sleutel zit, goed zichtbaar en niet te verliezen. Er zijn overigens ook andere merken die iets soortgelijks aanbieden.

De veter

De Shoe Pocket is een prettig hulpmiddel en niet heel duur, maar moet je wel apart aanschaffen. Het kan natuurlijk goed zijn dat je voor een praktisch probleempje als dit, liever geen geld uitgeeft. In dat geval zijn er ook andere oplossingen die prima voldoen.

Zo kan ook de schoenveter zelf de oplossing zijn. Want als je een veter door het oog van een tasje kunt rijgen, kan dat natuurlijk ook door het gaatje van de sleutel zelf.  Een dubbele knoop erin en klaar. Je kunt er ook voor kiezen de sleutel verderop in het veterwerk vast te maken zodat hij geen kant op kan.

Koord sportbroek

Wat met een veter kan, kan ook met het koord van je broek. Veel sportbroeken hebben een koord dat je kunt aantrekken en dat koord kun je ook door het oog van de sleutel halen en vervolgens vaststrikken. Let er wel goed op dat je een koord hebt dat goed vast zit en niet vanzelf los kan gaan.

De BH

Het behoeft geen toelichting dat deze oplossing alleen werkt voor vrouwen. Maar het is wel een makkelijke en effectieve remedie. Draag je een goed aansluitende sport-BH, dan kan je de sleutel hier goed in opbergen. Het ligt wat voor de hand, maar let wel op dat de BH strak genoeg zit, zodat de sleutel er niet uit kan vallen.

De sok

Ook deze plek om je sleutel weg te stoppen, moet voldoen aan enkele voorwaarden. Zo kun je alleen maar iets veilig opbergen in je sok als deze hoog genoeg is om er iets als een sleutel in kwijt te kunnen. Een ook moet de sok zeer goed aansluiten bij voet en enkel, zodat je de sleutel niet kunt verliezen. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar sokken die aan deze voorwaarden voldoen.

De spibelt

Tenslotte nog een optie voor de gadget-liefhebbers: de spibelt. Deze is er in vele soorten en maten en het principe is eigenlijk heel simpel. Het is een band om je middel met daaraan vast een opbergtasje dat strak op je lichaam zit. Er zijn meer van dit soort oplossingen, ook tasjes die je bijvoorbeeld om je arm draagt. Het voordeel van een band om je middel is wel dat die in de regel minder in de weg zit en niet af kan glijden.

Bronnen:

Losseveter.nl

Hardlopen.nlWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment