Loop je mee met de Avond4daagse?

Evelien Koster


De week van de Avond4daagse is altijd gezellig. Samen met vriendjes, vriendinnetjes en/of klasgenoten wandel je vier dagen achter elkaar 5 of 10 kilometer, terwijl je ondertussen honderduit kletst of leuke liedjes zingt. Niet alleen is al dat wandelen heel gezond voor je, het wordt op de laatste dag ook beloond met een medaille.

Makkelijk en gezond eten

Omdat de Avond4daagse al vroeg op de avond van start gaat, is het vaak wel even passen en meten wanneer je dan warm gaat eten. Wandelen met een (te) volle maag is immers niet zo fijn. Je ouders kunnen volgens de landelijke organisatie van de Avond4daagsen tijdens deze vier dagen het beste makkelijke en gezonde maaltijden op tafel zetten.

Fruit in plaats van groente

Voorbeelden daarvan zijn een maaltijdsoep met brood of een lekker pitabroodje met kip. Lukt het een keer niet om groenten te eten, neem dan wat fruit voor onderweg mee of maak een fruitsalade: gezond en lekker snel klaar.

Goed voor de moraal

Om de Avond4daagse uit te lopen heb je echt geen sportdrankjes nodig. Waarschijnlijk krijg je er zelfs alleen maar meer dorst van. Loop je mee in een groep, dan hebben de begeleiders vaak al geregeld dat je onderweg iets te drinken krijgt. Als het echt warm is, dan is het wel slim om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen. Eten voor onderweg meenemen is niet echt nodig, het is vooral goed voor ‘de moraal’. Kies bijvoorbeeld voor een appel of een waterijsje.

Verzin een spelletje

Word je na een tijdje een beetje moe van al dat wandelen en het vooruitzicht dat je nog een heel eind moet lopen? Doe dan met zijn allen een leuk spelletje zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…’. Of laat iedereen om de beurt een leuk liedje kiezen om met zijn allen te zingen. Je zult zien dat de kilometers veel sneller voorbijvliegen.

Avond4daagse zoeken

Weet je niet precies wanneer de Avond4daagse in jouw woonplaats begint? Typ dan je plaatsnaam in op http://www.avond4daagse.nl/deelnemen.

Bronnen: Avond4daagse.nl en Kidsproof.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment