Loop het koningsnummer voor Dafne!

Evelien Koster


Dafne Schippers gaat deze zomer voor goud: van 6 tot en met 10 juli in Amsterdam en van 5 tot en met 21 augustus in Rio. Door zelf 100 meter te lopen kun jij Dafne inspireren tot grootse prestaties op de EK atletiek en de Olympische Spelen! Daarmee volg je het voorbeeld van niemand minder dan Nelli Cooman, Erben Wennemars en Juvat Westendorp. Maar ook vele kinderen, ouders, wethouders en professionals gingen je voor.

Zo gaat-ie goed…

Sinds de start van ‘100 meter voor Dafne’, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), is er al meer dan 566.000 meter gesprint. Deze landelijke actie met een sportief tintje laat zien dat bewegen heel leuk is en overal kan. Het sluit hiermee naadloos aan bij de landelijke campagne van JOGG: Gratis bewegen, gewoon doen!

Vooral in de 103 gemeenten die zijn aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht worden meters gemaakt. Zo hebben tijdens de week van de Avond4daagse in Delft maar liefst 3.500 kinderen de laatste 100 meter gesprint. Dat tikt lekker aan!

Klaar voor de start…

Meedoen is heel makkelijk. Iedereen kan de finish halen en alles kan een 100-meterbaan zijn. Meet een baan van 100 meter uit, trek je sportschoenen aan en maak een selfie op de finish. Deel deze via #100metervoorDafne of op de website. En nu komt het belangrijkste: nomineer hierna een ander om hetzelfde te doen. Zo brengen we samen heel Nederland in beweging!

Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en ben jij de sprintkampioen van een van de volgende Olympische Spelen!

 

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment