Leuk lespakket over de Olympische Spelen

Evelien Koster


Komende zomer kun je in Brazilië Dafne Schippers zien sprinten op de atletiekbaan, Epke Zonderland gave elementen zien uitvoeren aan het rek in de turnhal en Ranomi Kromowidjojo door het water zien racen in het zwembad. Verheug jij je ook zo op de Olympische Spelen? Wat is er dan leuker dan voorpret in de klas!

Maak je eigen medaille

Met het olympisch lespakket Rio 2016 geeft NOC*NSF leerlingen op de basisschool een uniek kijkje in de wereld van de Olympische Spelen, en in het bijzonder die van Rio de Janeiro 2016. Zo kun je in het lespakket info vinden waarmee je indruk maakt tijdens je spreekbeurt en meedoen aan een quiz. Ook krijg je allemaal leuke knutseltips om bijvoorbeeld je eigen medaille, je eigen vlag of je eigen poster te maken.

Op avontuur

Ook heel leuk zijn de olympische filmpjes, waarin je tips krijgt van Sam die ervan droomt om de beste voetbalster van de wereld te worden, mee mag kijken met het eerste boksgevecht van Joey of op avontuur gaat met Julie, die midden in de marathon van Amsterdam belandt.

Olympische waarden

Jouw leraar kan op de website sportlessen downloaden die jullie kunnen gebruiken tijdens de gymles, bijvoorbeeld om kennis te maken met atletiek, handboogschieten of korfbal. In alle lessen leer je meer over de olympische waarden excelleren, respect en vriendschap, die ook staan voor IK.JIJ.WIJ.

Erg leuk

“Met het Olympisch lespakket kunnen kinderen op school op een laagdrempelige manier kennis maken met een groot aantal sporten”, zegt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen. “Daarnaast is het voor kinderen erg leuk om eens stil te staan bij de Olympische Spelen, zoals de historie, de verschillende aspecten van de Olympische Spelen, de Olympische waarden en alles wat daarbij hoort.”

Bekijk het lespakket

Gebruiken jullie op school het olympisch lespakket nog niet? Bekijk het dan eens op de website www.ikjijwij.info en maak je juf of meester enthousiast om met de hele klas mee te doen!

Bron: NOC*NSF

Foto: lazyllama / Shutterstock.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment