Leer schaatsen met de Junior Schaatsclub

Evelien Koster


Iedereen kan lid worden van de Junior Schaatsclub, of je nu wel lid bent van een KNSB-vereniging of niet. Als je je aanmeldt kun je ook meedoen aan prijsvragen waarbij je bijvoorbeeld deel mag nemen aan een echte persconferentie voor kinderen of een paar nieuwe skates kunt winnen. Maar het allerleukst zijn de clinics waarbij je zelf lekker kunt schaatsen, met begeleiding van gecertificeerde trainers.

Clinics in het hele land

In de komende kerstvakantie kun je weer meedoen aan verschillende van die clinics: op zondag 20 december in Helmond, op maandag 21 december in Nijkerk, op woensdag 23 december in Venlo, op woensdag 30 december in Heerhugowaard en op zaterdag 2 januari in Hoofddorp.

Mariska Huisman en Barbara de Loor

Extra gaaf is dat je tijdens de schaatsclinics de basisbeginselen kunt leren van verschillende bekende topschaatsers. Zo is bij de clinic op de tijdelijke schaatsbaan van het Winterfestijn in Helmond Mariska Huisman aanwezig, tot vorig seizoen één van de toppers in het marathonpeloton en viervoudig Nederlands kampioen marathon. Bij andere clinics kan het zomaar zijn dat Barbara de Loor jou de beste schaatstips geeft.

Schaatstips

Via de website Schaatsen.nl vind je inschrijfformulieren voor alle komende schaatsclinics. Ook vind je op deze website verschillende leuke tips die je helpen om je goed voor te bereiden op de clinic, bijvoorbeeld over wat nu de goede houding is tijdens het schaatsen, hoe je goed afzet en wat je aantrekt naar de schaatsbaan. Zo kom je goed beslagen ten ijs!

Bronnen: Schaatsen.nl, KNSB en Ditisonzewijk.nl

Foto: Flickr CC / kris krügWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment