LachRun, de meest hilarische run van Nederland

Evelien Koster


Heb jij wel eens geprobeerd om tijdens het hardlopen uitbundig te lachen? Tijdens de LachRun daagt de organisatie je uit om te schateren van het lachen en toch een goede tijd neer te zetten. Lachen mag zo hard of zacht en zo vaak als je wilt. En lachen zul je! Al was het maar omdat je lachspieren onderweg worden geactiveerd met allerlei opdrachten.

Lachen is gezond

Als je heel erg moet lachen, scheiden je hersenen het pijnstillende stofje endorfine uit. Dat zorgt voor een lekker gevoel. Hoe meer je lacht, des te minder last je ondervindt van stress, bezorgdheid, slapeloosheid en depressie. Lachen leert je de dingen van het leven te relativeren. Je kunt je problemen dus letterlijk weglachen of op z’n minst kleiner maken!

Een goede lachbui zet veel spieren aan het werk, alleen al in je gezicht zet je vijftien spieren in beweging. Daarnaast span je je buikspieren en middenrif aan. Tegelijkertijd zijn er spieren die zich juist ontspannen als je lacht. Lachen maakt dat je dieper gaat ademhalen. Het bevordert je bloedsomloop en verlaagt je bloeddruk. Het stimuleert je immuunsysteem, wat betekent dat je minder vatbaar wordt allerlei bacteriën en virussen. Wie vaak lacht, wordt minder snel ziek.

Lachen is dus gunstig voor je fysiek, maar vlak de sociale kant van een glimlach niet uit! Waar wordt gelachen, is het leuk. Het zorgt voor zelfvertrouwen en het verbindt mensen.

Hoeveel (s)miles loop jij?

De LachRun wordt georganiseerd voor recreatieve lopers die het aangename met het nuttige willen verenigen. Doe je mee aan deze hilarische hardloopwedstrijd, dan kun je kiezen uit 3 of 5 mijl. Dat komt overeen met respectievelijk 4,83 en 8,05 kilometer. De winterse wedstrijd wordt gelopen in de omgeving van Fort Vechten in Bunnik.

Voordat je start met rennen, sta je met alle andere deelnemers lachend aan de start. Zo’n leuke warming-up heb je nog nooit meegemaakt! Samen lachen werkt heel aanstekelijk en is perfect om je spieren op te warmen. Dan is het tijd om in de startblokken te gaan staan en de leukste 3 of 5 mijl van je leven te gaan lopen.

Na het sportieve gedeelte kun je genieten van winterse kost en een gezellig kampvuurtje. Even opwarmen en met de andere deelnemers nog wat napraten.

Wees er snel bij

De LachRun is er niet alleen voor individuele lopers, ook bedrijven en zelfs complete sportteams kunnen meedoen. Een leuke afsluiting van het jaar of van de eerste helft va de competitie. Aan de eerste editie va de LachRun kunnen per afstand maximaal 250 personen meedoen. Schrijf je dus snel in (in elk geval vóór 11 december) om erbij te kunnen zijn!

 

Bron: LachRun.nl en Mens-en-gezondheid.infonu.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment