La League: wereldwijde voetbalcommunity voor meiden én hun fans

Evelien Koster


In mei en juni maken heldin van het straatvoetbal Rocky Hehakaija en rapper/presentator Yes-R een tour langs acht Cruyff Courts om op zoek te gaan naar de meest getalenteerde voetbalsters van ons land. Onder andere in Nijmegen, Zwolle, Enschede, Den Haag en Eindhoven kun je aan deze voetbalactiviteit meedoen. 

Grote finale

Per locatie plaatsen de speelsters met het meeste talent zich voor de grote finale van La League in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ook selecteren Rocky en Yes-R beiden op elke locatie één meisje dat in hun eigen team mag spelen. Tijdens de finaledag nemen deze twee teams het tegen elkaar op.

Leukste voetbalcommunity

La League is een nieuw initiatief dat zo veel mogelijk meiden (langer) wil laten voetballen, zowel binnen als buiten Nederland. De ambitie is om uit te groeien tot de leukste voetbalcommunity ter wereld voor meiden én hun fans. Initiatiefnemers zijn Plan Nederland, de Johan Cruyff Foundation, de clubs uit de Eredivisie Vrouwen, SportsGen, Women Win en het Olympisch Stadion.

Evenementen bij clubs

Ook clubs die meedoen aan de Eredivisie Vrouwen – Ajax, FC Twente, ADO Den Haag, sc Heerenveen, Telstar, PEC Zwolle en Achilles’29 – organiseren hun eigen evenementen binnen La League. De winnaars van de grote 4-tegen-4-toernooien bij de clubs mogen ook meedoen aan de finaledag, waar de speelsters van de Erediviseteams aanwezig zijn om je aan te moedigen en te coachen.

Winnaars

Die grote finaledag van La League vindt plaats op zaterdag 2 september. ’s Middags nemen de winnaars van de events bij de Eredivisieclubs en op de Cruyff Courts het tegen elkaar op in het finaletoernooi. Ook is er een All Star-wedstrijd tussen bekende (oud-)voetballers en hun dochters, waar onder anderen Ronald de Boer en zijn dochter Demi aan meedoen.

Wereldwijd

Na Nederland wil La League ook in andere landen aan de weg gaan timmeren met evenementen, om zo uit te groeien tot een wereldwijde voetbalcommunity waar iedere voetbalster met trots deel van uit wil maken.

Meedoen

Ben jij een meisje tussen de tien en twintig jaar en wil je meedoen aan de events op de Cruyff Courts en/of bij de voetbalclubs? Schrijf je dan in op de website van La League. Meedoen is gratis. Ook kun je La League volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Bron: Sportnext.nl

Foto: Shutterstock

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment