Koningsmatch: scholen en clubs samen voor de Koningsspelen

Evelien Koster


Bijna 1,2 miljoen kinderen van meer dan 5.000 basisscholen in Nederland, het Caribisch gebied en andere delen van de wereld doe mee aan de Koningsspelen. Eerst schuiven zij samen aan bij het Koningsontbijt, daarna is het tijd voor de Koningssportdag die de scholen zelf organiseren.

Clinics en activiteiten

Sportverenigingen die het leuk vinden om in de organisatie van de Koningsspelen iets te betekenen voor de basisscholen in hun buurt kunnen zich dit jaar aanmelden via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het aanbieden van de accommodatie, het geven van clinics of meedenken met de activiteiten.

Match

Jouw basisschool kan vervolgens in de database eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen. Met één click is er een match gemaakt. Vervolgens is het aan jouw school en de sportvereniging om er samen een geweldige sportieve dag van te maken op 22 april.

Leuke manier

Initiatiefnemer van de Koningsspelen Richard Krajicek kijkt alweer uit naar het evenement. “Het is geweldig om te zien dat scholen – ondanks de drukke werkzaamheden – met plezier en veel betrokkenheid de Koningsspelen organiseren. Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer ‘matches’ er gemaakt kunnen worden.”

Vragen

Ben je betrokken bij een sportvereniging en wil je meedoen? Meld je dan aan via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. Heb je als school of vereniging vragen over de Koningsmatch? Neem dan contact op met de organisatie van de Koningsspelen via [email protected].

Foto: Facebook/koningsspelenWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment