Komende week: Kunstrijweek – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Tijdens de Kunstrijweek, van 29 februari tot en met 6 maart, komen alle kunstschaatsdisciplines en topsport en breedtesport samen. Tussen 3 en 6 maart vinden op De Uithof het ONK kunstrijden, NK Synchroonrijden, NK Showrijden en de finale van de KNSB-Cup plaats.

Meet & greet

Kom je volgende week zelf je rondjes schaatsen op De Uithof, dan heb je gratis toegang bij deze topwedstrijden. Ook is er tijdens de Kunstrijweek op zaterdag 5 maart een meet & greet met de Nederlandse kunstschaatstoppers Niki Wories, deelneemster aan het WK van 2016, en Thomas Kennes.

Schaatsclinic

De Kunstrijweek is een initiatief van de KNSB. Er is ook een programma waarin meer dan 1.500 basisschoolkinderen uit Den Haag tijdens de Kunstrijweek een lesprogramma op school volgen en meedoen aan een schaatsclinic op de ijsbaan. Doet jouw school mee aan dit programma, dan word je natuurlijk ook uitgenodigd om bij de wedstrijden aanwezig te zijn en de toppers aan te moedigen.

Schaatsbeleving

“Het scholenprogramma is de ultieme schaatsbeleving”, vertelt Pieter Clausing, manager sportparticipatie bij de KNSB. “Honderden kinderen leren over schaatsen in de klas, mogen zelf het ijs op en kunnen in de Kunstrijweek toppers in actie zien.”

Programma

Meer informatie over het programma van de Kunstrijweek en de bereikbaarheid van De Uithof kun je vinden op de website Schaatsen.nl.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment