Kom van die stoel af!

Evelien Koster


Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je werk doet waarbij je veel achter een bureau en/of in vergaderingen zit. Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich vaak niet zo gestimuleerd voelen om lekker te bewegen. Collega’s kijken immers al snel vreemd op als je tijdens een vergadering ineens een paar minuten gaat staan, terwijl er ook lang niet altijd middelen aanwezig zijn om tijdens je werk meer te bewegen.

Mobiel Momentje

Het bedrijf 2Basics heeft hier samen met Reclame Roorda de campagne ‘Mobiel Momentje’ voor bedacht, dat binnenkort net zo ingeburgerd zou moeten zijn als de BOB- en NIX18-campagnes. Je krijgt namelijk allemaal tips die je uitdagen om jouw eigen Mobiel Momentje te pakken: om even kort te bewegen tijdens je werk.

Wandelend bellen

Bezoek je de website van Mobiel Momentje, dan word je meteen al aangemoedigd om te gaan staan voordat je verder leest. Vervolgens vind je er allerlei nuttige tips, bijvoorbeeld om na twee uren achtereen stilzitten even je benen te strekken, om je telefoontjes wandelend af te handelen en om eens een andere route richting de koffieautomaat uit te proberen. 

Kantoorsport

Niet alleen de Mobiele Momentjes stimuleren je om vaker van je stoel af te komen, ook de nieuwe ‘kantoorsport’ stillball doet dat. Stillball is bedacht door Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double sportmarketing, en zorgt ervoor dat je samen met je collega’s in beweging komt.

 

Stillball spelen

De eerste deelnemer aan het spel schiet de speciale stillball met de voet weg. De uitdaging voor de tweede speler is om de bal te raken voordat hij helemaal stilligt. Dit ritueel herhaalt zich voor alle deelnemers aan het spel, net zolang tot de bal stilligt. Gebeurt dat net terwijl het jouw beurt was om de bal te raken, dan ben je af en mag je weer doorgaan met je werk. Het spel gaat net zolang door tot er een winnaar is.

Energie

De spelregels bij stillball zijn simpel: de kantooromgeving waarin je aan het werk bent is het speelveld en het aantal deelnemers is onbeperkt. Zodra er een spelletje stillball wordt aangekondigd, is het de bedoeling al je telefoongesprekken en vergaderingen meteen af te breken. Wie het meest assertief is, mag beginnen. De enige echte verplichting: er een leuke beleving van maken, of zoals bedenker Bob het zegt: “Gooi er al je energie in, ‘have fun’ en bovenal: ‘keep on rolling’!”

Bronnen: 2Basics.nl, Mobielmomentje en Stillball.com

Foto: Triple DoubleWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment