Kom rennen voor je leven bij ZombieRush

Evelien Koster


ZombieRush is de enige Nederlandse obstacle & fun run waar je achterna gezeten wordt door levensechte en bloeddorstige zombies! Vorig jaar was de ZombieRush met 800 deelnemers een groot succes. Een vervolg kon daarom niet uitblijven. De organisatie pakt dit jaar uit met een groot aantal (nieuwe) hindernissen en belooft deelnemers een nog spannendere belevenis dan vorig jaar.

Parcours

Bosgebied ‘de Vloeten’ bij Soerendonk in de Brabantse gemeente Cranendonck is het decor van ZombieRush 2015. Voor beginnende obstacle-runners en lopers die vooral meedoen voor de fun is er een parcours van 5 kilometer. Wil je een wat zwaardere uitdaging? Dan is er ook een parcours van 10 kilometer.

Zombie survivor

Voordat je van start gaat krijg je een riem om, met daaraan bevestigd drie rode vlaggen. De vele zombies in het veld hebben het op deze vlaggen voorzien. Jouw doel is om de eindstreep te behalen met ten minste nog één rode vlag. Lukt je dat, dan ontvang je de ‘Survivor’ medaille.

Groter, hoger en spannender

“We hebben dit jaar vooral ingezet op de Zombie-beleving” vertelt Harm de Laat, medeorganisator van ZombieRush. “Nog meer dan afgelopen jaar hebben we het parcours aangepast aan het Zombie-thema zodat de lopers het gevoel hebben dat ze de Zombie Apocalyps écht meemaken. Natuurlijk hebben we ook de hindernissen flink aangepakt. Alles is groter, hoger en spannender!”

Nepbloed

Vind je het veel te spannend om te rennen voor je leven? Dan kun je ook als Zombie deelnemen. Twee uur voordat het event begint krijg je dan een volledige zombie make-over, inclusief nepbloed. Natuurlijk is het daarna jouw taak om zo veel mogelijk rode vlaggen van de lopers te pakken te krijgen. Griezel je ook al bij het idee om te transformeren in een zombie? Dan kun je natuurlijk ook als toeschouwer naar de ZombieRush komen, want het is erg spectaculair om te zien.

Halloween Runs

Wil je meedoen aan de ZombieRush? Kijk dan op zombierush.nl en meld je voor 25 oktober aan. Voor de toeschouwers: de eerste lopers gaan vanaf 12.00 uur van start. Ligt Cranendonck niet bij jou in de buurt? Ook op veel andere plekken in het land worden Halloween en sport met elkaar gecombineerd. Zo zijn er op zaterdagavond 31 oktober verschillende Halloween Runs in het hele land waar je geschminkt als skelet of zombie aan mee kunt doen. En ook verschillende zwembaden organiseren activiteiten met als thema Halloween.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment