Kom naar het NK beachkorfbal in Scheveningen

Evelien Koster


Het Scheveningse strand als decor, een heus beach stadium als speellocatie en naar verwachting zo’n duizend fanatieke en recreatieve beachkorfballers bij elkaar. Het leuke van het Nederlands kampioenschap outdoor beachkorfbal is dat iedereen mee kan doen: jong en oud en of je nu op een hoog of op een laag niveau speelt. Je kunt een team samenstellen met leden van je vereniging, maar samenspelen met leden van verschillende verenigingen is eveneens toegestaan. Ook de G-korfballers hebben hun eigen toernooi.

Duizend deelnemers

Het is de tweede keer dat het open NK beachkorfbal gehouden wordt. Vorig jaar kwamen er ongeveer 700 deelnemers naar Scheveningen en dit jaar verwacht de organisatie er zo’n duizend. Op het strand van Scheveningen is een beachstadion ingericht waar je fanatiek kunt strijden om de prijzen of waar je als supporter kunt genieten van de mooie sfeer.

Kampioen van Nederland

Het elitetoernooi is het sportieve hoogtepunt van het NK beachkorfbal. Hiervoor kon je je de afgelopen maanden plaatsen door één van de NK-voorrondetoernooien te winnen. Aan de elitepoule op 15 augustus doen maximaal zestien teams uit binnen- en buitenland mee. Het beste Nederlandse team mag zich kampioen van Nederland noemen en plaatst zich voor het EK van volgend jaar.

Gaaf stadionspel

Ook voor toeschouwers is er volgende week van alles te doen in Scheveningen. Zo zie je de Nederlandse beachkorfbalhelden Tim Bakker en Suzanne Struik in actie. De All Stars Cheerleaders – ook te zien in de nieuwste clip van Anouk – en DJ Robert zorgen voor een geweldige zomersfeer, terwijl Europees kampioen beatboxen Tim van Dijk laat zien hoe je ook zonder instrumenten fantastische beats kunt produceren. En tijdens een gaaf stadionspel waarbij je een frisbee vanaf je zitplaats in of zo dicht mogelijk bij de korf moet gooien, kun je mooie prijzen winnen.

Inschrijven kan nog

Je kunt je nog steeds aanmelden voor het open NK beachkorfbal. Op de website van het KNKV vind je daarover alle informatie. De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur en het toernooi duurt tot 17.00 uur.

Bron: KNKV.nl

Foto: KNKV/Hans WillinkWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment