Kom naar de eerste 24-uurs obstacle run van Europa

Evelien Koster


Met 23.000 deelnemers uit 32 verschillende landen is Mud Masters in Biddinghuizen dit jaar de grootste obstacle run van de wereld. En dat wordt gevierd met heel veel spektakel. Zo is de tien meter hoge glijbaanhindernis Flyer, waarop je kunt vliegen als Superman, nieuw in Nederland en heeft de Splash Jump een spectaculaire metamorfose ondergaan.

Veel water en modder

Verder weten de stoere deelnemers aan Mud Masters pas echt wat hun te wachten staat als ze over de reling kijken van het parcours. Eén ding is zeker: veel water en modder behoren sowieso tot de basisingrediënten. Nog spectaculairder is dat dit weekend in Biddinghuizen – naast de afstanden van 6, 12, 18 en 42 kilometer – ook de eerste 24-uurs obstacle run ooit binnen Europa gehouden wordt. De allergrootste bikkels uit heel Europa komen daarvoor naar Nederland om 24 uur achter elkaar af te zien op het ruige hindernisparcours en te strijden om de winst.

Team Inspire

Enkele van de deelnemers aan de Mud Masters 24 Hours zijn Paul Alvares, Johan Zorg, Ilse Cappel en Ritchie Peperkoorn uit Den Helder en Breezand, samen Team Inspire. Zij zamelen met hun deelname geld in voor Judo2inspire, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in binnen- en buitenland.

Obstakels overwinnen

“Het wordt een unieke sportieve ervaring en een boost voor het zelfvertrouwen”, verwachten de leden van Team Inspire. “Door samen te werken worden obstakels overwonnen. Aangezien dit ook de kernwaarden zijn van Judo2inspire was het goede doel snel gevonden.” Binnen Judo2inspire leren kinderen door middel van judo omgaan met winst en verlies, krijgen ze zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en inspiratie om een nieuwe kansrijke weg in te slaan en te vervolgen.

Mud Masters-virus

Mud Masters en Mud Masters 24 Hours zijn helemaal uitverkocht. Wil je dit spektakel komen bekijken? Dan ben je vandaag en morgen welkom op het evenemententerrein in Biddinghuizen bij Walibi. Heb je het Mud Masters-virus daarna te pakken? Dan kun je je maandag vanaf 12 uur gelijk inschrijven voor de volgende editie in Haarlemmermeer op 5 en 6 maart.

Bronnen: Denhelderactueel.nl en Mudmasters.nl

Foto: txking / Shutterstock.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment