KNLTB Rematch: beleef jouw wedstrijd opnieuw, maar nu als prof!

Evelien Koster


Van 15 tot en met 20 december wordt in Topsportcentrum Rotterdam de 28ste editie van de Lotto NK Tennis gehouden. Tijdens dit evenement barst de strijd om de nationale titel los en sluit de Nederlandse tennistop het jaar af.

In aanloop naar dit toernooi maakt tennisbond KNLTB het voor tennissend Nederland mogelijk om sportieve wraak te nemen én om (in ieder geval één keer) in de huid van een proftennisser te kruipen! Twee (recreatieve) teams mogen het tijdens het NK in een volledige competitiewedstrijd opnieuw tegen elkaar opnemen: een ‘rematch’. Niet op een veldje ergens achteraf, maar voor het oog van alles en iedereen. Een wedstrijd met alles erop en eraan: ballenkinderen, scheids- en lijnrechters, fans. Dat wil jij toch ook?!

Kruip in de huid van een prof

Bijzonder aan de rematch is de setting waarin de wedstrijd gespeeld gaat worden. Niet op de gravelbaan bij jouw lokale tennisvereniging, maar op het centre court van de Lotto NK Tennis. Word je uitgekozen om de wedstrijd opnieuw te spelen, dan doet de KNLTB er echt alles aan om je de tenniswedstrijd te laten beleven als een echte prof. Net als bij bekende tennissers als Robin Haase, Thiemo de Bakker en Richèl Hogenkamp wordt je spelersprofiel opgenomen in het officiële programmaboekje en getoond op het grote scherm. De speaker roept de namen om van jou en je medetennissers, waarna jullie onder zelfgekozen muziek het veld op mogen lopen. Op de baan zorgen ballenkinderen, lijnrechters en een stoelscheidsrechter voor het ultieme proftennisgevoel. Voor elk team wordt er daarnaast een bus geregeld, zodat vijftig van jullie grootste fans jullie verrichtingen vanaf de tribune kunnen aanschouwen. Hun aanmoedigingen helpen jou het beste uit jezelf te halen. Ook aan de thuisblijvers is gedacht: de wedstrijd wordt live uitgezonden op TennisTV, zodat niemand de wedstrijd van jouw leven hoeft te missen.

Zoektocht geopend

Voor twee teams is revancheren dit jaar mogelijk! Tennisliefhebbers kunnen in 500 woorden beschrijven waarom ze de wedstrijd opnieuw willen spelen, waarna de KNLTB uit alle aanmeldingen de “meest memorable wedstrijd” zal kiezen. De twee uitgekozen teams mogen op het NK opnieuw uitvechten wie de beste is. Iedere competitie (zoals Voorjaarscompetitie, Najaarscompetitie, et cetera) komt in aanmerking. En het beste komt nog: de oorspronkelijke match hoeft niet per se in 2015 gespeeld te zijn. Lig je al jarenlang wakker van die ene verloren wedstrijd? Grijp dan nu je kans. Maar weet wel: de uitslag zal ditmaal flink wat meer aandacht krijgen dan die eerste partij!

Geef je voor 15 november op via Knltb.nl/rematch. Daar vind je ook meer informatie over deze sympathieke actie.

Bron: Sportnext.nl 

Foto: Shutterstock en KNLTBWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment