Klimmen in het bos: Schuilt er een Tarzan of Jane in jou?

Evelien Koster


Het leuke van een klimbos is dat het een sportieve uitdaging in de natuur is voor jong en oud. Je kunt zelfs met je hele gezin gaan klimmen, waarbij er een speciaal klimbos is voor de jongste avonturiers die het aandurven om zich boven de grond te begeven.

Populair

Klimbossen zijn vooral in Frankrijk razendpopulair. Daar vind je ongeveer 300 klimparken. Ook in Nederland komen er steeds meer klimbossen, onder andere op de Veluwe en in de Achterhoek, maar ook in grote steden als Amsterdam en Rotterdam.

Veiligheid voorop

In een klimbos volg je een route door de bomen, die over verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden gaat. Van tevoren word je goed gezekerd en krijg je instructies van een kliminstructeur, zodat je veilig het bos in gaat.

Geen hoogtevrees

Een van de grootste klimbossen in Nederland is Klimbos Veluwe, waar je maar liefst acht verschillende klimavonturen kunt beleven en ongeveer 120 overgangen vindt. Hoogtevrees moet je hier niet hebben, want de obstakels bevinden zich twee tot wel achttien meter boven de grond.

Junior Klimbos

De jongste klimmers kunnen zich in Klimbos Veluwe wagen aan het speciale Junior Klimbos. Dit parcours is toegankelijk voor avonturiers vanaf 7 jaar. Je waagt er de oversteek over meer dan 25 overspanningen en gaat tot wel drie tot vijf meter hoogte.

Klimmen in de grote stad

Een voorbeeld van een klimbos in de grote stad is Fun Forest Rotterdam. Hier kun je kiezen uit zeven parcoursen, die je via touwen, ladders, tokkelbanen en bruggen door de bomen naar vier tot vijftien meter hoogte brengen.

Klimbos in jouw buurt

Durf jij de uitdaging aan om je ook aan een klimavontuur door de bomen te wagen? Neem dan een kijkje op de websites www.klimbos.nl en www.klimpark.nl om te ontdekken wat voor jou het dichtstbijzijnde of meest uitdagende klimbos is. Als dat geen leuk uitje voor de kerstvakantie is?!

 

Bronnen: Klimbos, Klimpark en Wikipedia

Foto: Shutterstock/Ms Jane CampbellWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment