Kijk ik sport: “Bootcamp heeft me een verandering in mijn carrière gebracht”

Evelien Koster


“Ik wilde graag buiten sporten en het liefst iets doen waar naast hardlopen ook een stukje core- en krachttraining in zat”, vertelt Tarek. “Toen ik ging googlen, kwam ik bij bootcamp uit. Ik was meteen hooked. Ik vond het superleuk om met een groep te trainen. Je voelt de groepsdruk tijdens de training, waardoor je er net iets meer uithaalt. En er zat veel afwisseling in de trainingen. Elke week was het weer anders: met nieuwe oefeningen, nieuwe combinaties van oefeningen of op een nieuwe locatie.”

Carrièreswitch

Tarek vond bootcampen zelfs zo leuk, dat hij besloot zijn carrière om te gooien. “Toen ik begon met bootcampen, had ik nog een functie op kantoor. Ik had wel een sportachtergrond: ik heb jarenlang aan waterpolo gedaan en heb een CIOS-opleiding. Ik had dus al affiniteit met sport, maar was in het corporate wereldje van sales en kantoorwerk terechtgekomen.”

Training geven

“Tijdens de bootcamptrainingen viel ik op in de groep. Mensen zeiden tegen me dat ik training moest gaan geven”, vervolgt Tarek. “Dat ben ik gaan doen en daar was zo veel vraag naar, dat ik besloot me volledig te focussen op de sport. Mijn CIOS-achtergrond had ik al, daarnaast heb ik nog wat extra scholing gedaan. Ik ben personal training gaan geven bij The Bootcamp Club. Inmiddels ben ik Hoofd Training op het hoofdkantoor, met ook weer een stukje kantoorwerk. ’s Middags ga ik naar buiten om training te geven, voor mij de ideale combinatie. En ik schrijf ook mee aan de inhoud van de trainingen, ben verantwoordelijk voor het team van trainers in Amsterdam en speel een rol bij de kwaliteitsbewaking op landelijk niveau.”

Energie

“Iedereen denkt dat het voor de trainer het leukst is dat je de deelnemers lekker mag afmatten, maar het leukste van het geven van bootcamp vind ik dat je een uur lang energie aan het geven bent. Weet je de juiste energie op de juiste manier over te brengen, dan krijg je van je deelnemers die energie terug aan het einde van de les.”

Behoorlijk fanatiek

Naast het werk bij The Bootcamp Club houdt Tarek ook nog tijd over om zelf te trainen. “Vaak kun je bij The Bootcamp Club overdag zelf meedoen aan een les. Doordeweeks probeer ik sowieso drie keer ’s ochtends of ’s middags te trainen: bootcampen, trainen met gewichten of kickboksen. Ik ben dan behoorlijk fanatiek, na de training heb ik meestal nog een paar dagen last van spierpijn. We zijn ook met allemaal sporters hier op kantoor. Er hangt niet echt een competitieve sfeer, maar niemand wil natuurlijk voor een ander onderdoen. Dus als iemand anders tijdens de training een zwaarder gewicht pakt, doe je dat zelf al snel ook.”

Sociale aspect

“Het mooiste dat bootcamp me gebracht heeft, is de verandering in mijn carrière. Ik heb gekozen voor een heel ander pad waarin sport een grote rol speelt. Verder is sport natuurlijk supergoed voor je gezondheid en fitheid, maar ook het sociale aspect vind ik heel belangrijk. Zelf heb ik daarom altijd gekozen voor teamsporten. Als je dat sociale aspect niet zo ervaart, kies je er denk ik veel sneller voor om niet te sporten.”

 

Foto: Tarek Othman Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment