Kees-Jan van der Klooster daagt jongeren met motorische beperking uit

Evelien Koster


Tijdens de sportdagen van ‘Ready to Sport’ legt Kees-Jan met zijn eigen bedrijf K-J Projects een parcours aan waarmee deelnemers uitgedaagd worden om zo goed mogelijk om te gaan met hun rolstoel: “Je moet een rolstoel helemaal niet zien als een beperking, maar als een verlengstuk van jezelf, waarmee je mee kunt spelen en proberen. Dat begint bij het leren omgaan met trapjes en stoepjes en kan uitgroeien tot de meest uitdagende dingen. Een goede vaardigheid met je rolstoel is niet alleen goed voor je gezondheid en zelfstandigheid in het dagelijks leven, het heeft ook mijn acceptatieproces versneld en me veel meer zelfvertrouwen gegeven.”

“Zie het een beetje als freerunnen met een rolstoel, met allerlei uitdagingen die je in het echte leven ook tegenkomt. Mensen onderschatten vaak wat je met een rolstoel kunt doen, ook als ze er zelf in zitten. Als je er iedere dag van afhankelijk bent, is het fijn als je rolstoel je beste vriend is. Ons doel is om er voor te zorgen dat jij je als deelnemer goed voelt in je rolstoel en vertrouwen hebt in de dingen die je ermee kunt doen. Zit je met je borst vooruit in de stoel, dan heb je al een stevige basis om je sportieve dromen waar te maken!”

Op zaterdag 15 juli vindt op Papendal de eerste ‘Ready to Sport’-dag plaats. Deze dag staat helemaal in het teken van jongeren (tot en met 20 jaar) met een motorische beperking (dus niet alleen rolstoelers!). Op Papendal kun je allerlei stoere en uitdagende sportactiviteiten uitproberen. Je krijgt onder leiding van een professionele sportcoach de mogelijkheid om tal van sporten te proberen, om zo te ontdekken waar jouw sportieve interesses liggen. De aangeboden activiteiten zijn geschikt voor iedereen! Deelname is gratis en de lunch is inbegrepen. Ook voor ouders is er een leuk programma.

Locatie: Papendal
Adres: Papendallaan 3
Datum: Zaterdag 15 juli
Tijd: 10.00 – 14.00 uur

Aanmelden of meer informatie vinden? Check dan snel www.nocnsf.nl/readytosport!

OVER KEES-JAN

Na zijn ongeluk brak Kees-Jan door in het para-skiën en won hij maar liefst drie medailles tijdens de X-games en eentje bij het WK: “Sporten was zo’n belangrijk deel van mijn leven, dat het niet meer dan vanzelfsprekend was om door te gaan. Pas na mijn ongeluk kwam ik er achter hoeveel er mogelijk is als je in een rolstoel zit. Ik ging gewoon door met wakeboarden en wintersporten, alleen dan zittend in plaats van staand. Ook met een beperking kun je alsnog extreme dingen doen. Zo kwam ik er in de sneeuw achter dat ik schansen in het funpark deed die mijn vrienden, zonder beperking,  liever over sloegen.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment