Kansen voor alle kinderen: laat ook jouw kind sporten

Evelien Koster


Sporten, op schoolreisje gaan, muziekles volgen: het lijkt heel gewoon dat ieder kind in Nederland dit kan doen. Maar dat is het niet. Door omstandigheden kan het ook gebeuren dat jij je kinderen dit allemaal niet kunt bieden, omdat je een laag salaris hebt, een uitkering hebt of in de schuldsanering zit.

Kansen voor alle kinderen

Omdat het kabinet vindt dat ook dan jouw kinderen mee moeten kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes, is er nu ‘Kansen voor alle kinderen’. Dit initiatief houdt in dat er vanaf 2017 elk jaar 100 miljoen euro beschikbaar is, waarvan 85 miljoen euro voor gemeenten in Nederland. Sporten is een van de dingen waarvoor dit geld gebruikt kan worden.

Zwemlessen

De financiële hulp is beschikbaar voor elk gezin met een laag inkomen en met kinderen tussen de nul en achttien jaar. Je kunt hier een beroep op doen via je gemeente. Gemeenten hebben bijvoorbeeld het kindpakket: een pakket waarin vouchers zitten voor onder andere zwemlessen en kleding.

Katja Schuurman

Het kan zijn dat je al iets voorbij hebt horen of zien komen over ‘Kansen voor alle kinderen’. Presentatrice en actrice Katja Schuurman heeft een aantal spotjes ingesproken die regelmatig voorbijkomen op de radio, en zij vertelde ook samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma over dit initiatief in het tv-programma Jinek.

Check het bij jouw gemeente

Op de website van je gemeente kun je checken of jouw gezin ook in aanmerking komt voor de ondersteuning van ‘Kansen voor alle kinderen’ en hoe je die dan kunt aanvragen. Per gemeente kunnen er andere voorwaarden en een ander aanbod zijn.

Bronnen: Rijksoverheid.nl en Jeugdsportfonds.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment