Josine over 2015: “Sporten tijdens je zwangerschap is heel bijzonder”

Evelien Koster


“Ik doe allerlei buitensporten. Met mijn bedrijf De EnergieBrigade geef ik sportlessen en personal training aan zwangere vrouwen, moeders en kinderen. Ik geef zes lessen in de week en daarbuiten komt eerlijk gezegd weinig meer van zelf sporten. De lessen bestaan uit allerlei oefeningen: kracht, balans, lenigheid, uithoudingsvermogen, hardlopen, et cetera. En alles is buiten.”

Zwanger

“In november 2014 ben ik begonnen met mijn bedrijf. Ik was van plan in 2015 zo veel mogelijk lessen te geven en het bedrijf te laten groeien. Daarnaast was ik van plan om zelf ook nog veel te sporten buiten de lessen. Maar de maand waarin ik mijn bedrijf startte werd ik zwanger. Ik had last van zwangerschapsmigraine en voelde me allesbehalve fit. Ik had heel weinig energie en moest elke middag slapen om ’s avonds nog ergens toe in staat te zijn. Van zelf sporten kwam daardoor helemaal niets terecht. Gek genoeg lukte het me wel om les te geven. Het buiten zijn hielp altijd enorm en erna voelde ik me toch altijd weer erg goed. Het heeft me er eigenlijk doorheen getrokken.”

undefined

Momentje samen

“Sport heeft me veel gebracht dit jaar. Het was mijn eerste jaar als (sport)ondernemer en naast inkomsten heeft het me ook heel veel andere mooie dingen gebracht. Zo was het heerlijk om samen met mijn zoontje te sporten – ik geef ook lessen aan ouders samen met kinderen en neem dan mijn eigen kinderen mee. In alle drukte was dat ons momentje samen en daar genoten we allebei van.”

undefined

Met elkaar meeleven

“Sporten tijdens je zwangerschap en na de bevalling is iets heel bijzonders. Het is naast het sportieve element vooral een sociale activiteit. De deelnemers gaan gelijk op, maken dezelfde ontwikkelingen door en leven enorm met elkaar mee. Ze steunen en motiveren elkaar en het is geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn en iets bij te kunnen dragen aan een gezonde zwangerschap en een goed herstel na de bevalling.” Onderstaand filmpje toont Josine in actie.

Sterk en fit

“Ik ben nu – bijna drie maanden na mijn bevalling – weer aan het opbouwen. Ik geef weer volop les, ben voorzichtig weer aan het hardlopen en kijk ernaar uit om weer helemaal sterk en fit te zijn. Sporten is voor mij een must. Als ik het niet doe, gaat het niet goed met me. Ik moet mijn energie kwijt, stress eruit gooien en weer opladen. Ook zorgt het ervoor dat ik mijn hoofd leeg maak en dat ik me goed voel.”

Meesporten

“Doordat onze kinderen van kleins af aan meesporten, krijgen ook zij dit met de paplepel ingegoten. Ze hebben het ook nodig: lekker even uitrazen, rennen, springen en gek doen. Ik zie het ook aan de deelnemers van de lessen voor ouders en kinderen. De kinderen raken vertrouwd met sport en bewegen en vinden het heel leuk om hun ouders in actie te zien en samen met hen lekker buiten bezig te zijn. En nu maar hopen dat ze dat hun hele leven blijven doen en niet met een iPad op de bank belanden. Het begin is er!”

Kijk voor meer informatie over De EnergieBrigade van Josine op www.energiebrigade.nl.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment