In 3 stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club

Evelien Koster


In drie stappen op weg

Stap 1: Online Training via ‘Een beetje opvoeder’

Om nieuwe coaches en trainers vol energie en frisse ideeën op weg te helpen is de online scholing ‘Een beetje opvoeder’ ontwikkeld. Hierin gaan ze aan de slag met juist het pedagogische stuk dat o zo belangrijk is om binnen het sporten veel plezier te beleven, te groeien en van daaruit ook nog eens te presteren. Als (startende) trainer leer je belangrijke didactische en pedagogische vaardigheden om het beste uit jeugdige sporters te halen.

Maximaal 100 personen per vereniging, investering € 100,00

Vraag de online training aan

Stap 2: Opleiden op de club via ‘4 Inzichten over trainerschap’

Een enthousiaste en bekwame trainer heeft een positief effect op de sporters en op de sfeer op de club. Met één workshop krijg je als trainer handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.

Maximaal 20 personen, investering € 180,00 op locatie

Voor individuele trainers die aan de stal willen, bekijk hier de kalender voor individuele deelname

Organiseer bijeenkomst

Stap 3: Begeleiden op de club via Coach de coach

Veel jonge sporters haken af omdat ze geen plezier meer ervaren en te weinig leren. Ze zijn ontevreden over de trainingen, de trainers en de sfeer op de club. Trainersbegeleiding is de meest effectieve manier om dit structureel te veranderen. Coach de coach kan als maatwerk op de vereniging plaatsvinden of voor een groep trainers van 1 of meerdere verenigingen samen en is geschikt voor de meer ervaren trainer/coach of buurtsportcoach die zichzelf verder wil ontwikkelen en andere trainers op de vereniging kan ondersteunen.

Maatwerk op de vereniging: Vijf bijeenkomsten investering € 300,00 op de vereniging
Scholing voor trainers en buurtsportcoaches: Drie bijeenkomsten om alle vaardigheden te leren in theorie en praktijksessies, investering € 180,00 op locatie

Ga aan de slag met trainersbegeleiding

Alle genoemde prijzen zijn all-in prijzen. Reiskosten en lesmateriaal zijn inbegrepen. De prijzen zijn nu aantrekkelijker wegens de subsidie vanuit het ‘Veilig sportklimaat’ programma dat eind dit jaar afloopt. Bovendien ontvangt de deelnemer na afloop van de alle drie de scholingen een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Vragen?

Ga dan naar www.sportopleidingen.nl. Daar vind je informatie over de verschillende opleidingen en scholingen van de NOC*NSF Academie. Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected] om van gedachten te wisselen over de beste manier om een start te maken met opleiden en begeleiden op jouw club.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment