Iedereen het water op! – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


In die week zet de Nederlandse watersport alle zeilen bij om iedereen het water op te krijgen. Voor iedereen is er wat te beleven op en rondom de Nederlandse wateren.

Activiteiten

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen tijdens de Week van de Watersport, die dit jaar zijn tweede editie beleeft. Zo kun je een demonstratie bijwonen van het nodige sleutelwerk aan een boot, kom je van alles te weten over buitenboordmotoren en kun je op verschillende locaties leren hoe te manoeuvreren met het vaartuig van jouw keuze. Ook kun je proeflessen volgen in zeilen, roeien, kanoën, suppen en ga zo maar door.

Veel watersportbedrijven en -verenigingen houden open huis, wat jou de gelegenheid geeft om de unieke watersportsfeer te proeven. Soms kun je profiteren van een aantrekkelijke korting, soms gaat het om ruimere openingstijden – de gehele watersportwereld laat zich begin mei van zijn beste kant zien. Er is altijd wel een activiteit bij jou in de buurt. En hoewel lang niet alle activiteiten kosteloos zijn, is het alleen al leuk om te zien wat er op het vlak van watersport allemaal te doen is in ons waterrijke land.

Nationale zeildag

Woensdag 6 mei is uitgeroepen tot de HISWA Nationale Zeildag. Die dag kan iedereen door heel Nederland gratis kennismaken met de zeilsport bij een van de 25 deelnemende zeilscholen van HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport.

Erik Jeuring, eigenaar van zeilschool De Randmeren: “Zeilen wordt soms onterecht gezien als een sport met een hoge drempel. Wij laten op deze dag graag zien dat zeilen voor iedereen toegankelijk is.”

Jeugd in beweging

Bij alle deelnemende zeilscholen is iets te beleven: een open dag, een zeilclinic, surfles of een workshop. Niet toevallig is het dat deze dag in de meivakantie valt. De zeilscholen hopen op deze manier zo veel mogelijk mensen het water op te krijgen en hopen vooral ook kinderen in beweging te krijgen.

Jessica Zandbergen, projectleider Nationale Zeildag van HISWA Vereniging: “Het is algemeen bekend dat Nederlandse kinderen weinig bewegen en weinig buitenspelen. Wij zien het als onze taak om kinderen te laten ontdekken hoe leuk en sportief watersport is. Daar is de Week van de Watersport in de meivakantie de uitgelezen kans voor.”

Bron: HISWA Vereniging en Weekvandewatersport.nl
Foto: HISWA VerenigingWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment