Hoe kom ik december fit door?

Evelien Koster


December zit vol met verleidingen. Sinterklaas met zijn pepernoten en chocoladeletters is nog maar net het land uit of de kerstkransjes en het kerstdiner zijn alweer in aantocht. En dan wachten aan het einde van het jaar ook nog de oliebollen. Als het sporten er dan ook nog bij inschiet ben je voor je het weet aan het eind van de maand helemaal uit vorm en zomaar een paar kilo aangekomen.

Ga wandelen

Schiet je al in de stress bij het idee van wat je allemaal nog moet doen in december? Plan dan regelmatig een uurtje tijd in om te wandelen of te hardlopen. Ook als je het heel druk hebt, of eigenlijk juist dan. Wandelen en hardlopen zijn goede sporten om stress tegen te gaan. Bovendien kun je het doen waar en wanneer je wilt, bijvoorbeeld ook samen met je visite na afloop van het kerstdiner. Wandelen na zo’n uitgebreid diner is nog goed voor je spijsvertering ook.

Sprokkelen

Probeer ook tijdens je dagelijkse activiteiten in december zo veel mogelijk beweging te sprokkelen. Ga op de fiets naar de stad om kerstcadeautjes of je kerstoutfit te kopen, ga wat vaker lopend naar de supermarkt (natuurlijk niet als je drie zware tassen vol kerstboodschappen gaat kopen, maar wel voor de kleinere boodschapjes) en pak op je werk de trap in plaats van de lift. Of doe klusjes in en rond je huis, zoals de tuin aanharken of de ramen lappen. Ook daarmee verbrand je calorieën en zo is je huis meteen kerstklaar.

Alle beetjes helpen

Heb je echt geen puf om naar de sportschool te gaan, ook niet één keer per week? Maak het jezelf dan in december niet te moeilijk en doe je training thuis. Met de vele workouts die je op YouTube kunt vinden en eventueel een kleine investering in een fitnessbal, een yogamat of gewichtjes maak je van je woonkamer je eigen sportschool. Bedenk dat alle kleine beetjes helpen en dat ook een korte training beter is dan helemaal geen training.

Bronnen: Ilovehealth.nl en Leontien.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment