Hoe houd ik plezier in sporten?

Evelien Koster


Je bent lang niet de enige die na een vakantie vol goede plannen begint met sporten, maar het na een paar weken lastig vindt het ritme vast te houden. In het begin ben je nog supergemotiveerd om je sportieve doel te bereiken, maar gaandeweg gaat sporten steeds meer voelen als iets dat moet. De truc? Zorg dat je plezier hebt in het sporten. Dan ben je meer gemotiveerd en houd je het langer vol. Vier tips om plezier te houden.

1. Doe wat je echt leuk vindt

Elke week dezelfde vaste ronde langs dezelfde trainingsapparaten is saai en gaat snel vervelen. Vind je het wel echt leuk om op deze apparaten te trainen of zou je liever bijvoorbeeld meedoen aan een groepsles spinning of pilates? Het voordeel van trainen bij een sportschool is dat het aanbod vaak veelzijdig is. Zoek eens uit welke groepslessen je sportschool aanbiedt en probeer uit wat je leuk lijkt.

2. Focus op je vooruitgang

Heb je al gekeken hoeveel gewicht je tot nu toe kwijt bent geraakt met trainen? Of gemeten of je conditie al beter is geworden? Als je je vooruitgang bijhoudt, digitaal, op papier of in je hoofd, geeft dat een flinke motivatieboost. Nog een tip: deel je einddoel op in kleinere subdoelen. Zo krijg je elke keer een blij gevoel als je iets bereikt hebt.

3. Combineer

Veel mensen vinden sporten saai omdat ze te veel focussen op de oefeningen die ze moeten doen en te weinig op het plezier dat je tijdens het sporten kunt hebben. Combineer je workout eens met een activiteit die je leuk vindt. Heeft jouw sportschool tv’s, kijk dan een aflevering van je favoriete serie terwijl je op de loopband staat. Of luister naar het nieuwe album van je favoriete artiest of een mooi luisterboek. Je gaat zo op in de muziek of het verhaal dat je waarschijnlijk helemaal niet door hebt dat je al een halfuur op de crosstrainer staat.

4. Sport weer als een kind

Weet je nog wat je graag deed toen je jong was? Skeeleren, touwtjespringen, met de bal spelen en hoepelen bijvoorbeeld. Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Voel je dan weer even 10 of 12, haal je skeleers of je hoelahoep uit de kast of bel een paar vrienden of vriendinnen op om samen een balspel te doen. Daarmee verbrand je calorieën en werk je aan je conditie zonder dat je het in de gaten hebt.

Bron: Style Today

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment