Het fietsfeest is nog niet voorbij: We Own Yellow

Evelien Koster


We Own Yellow is een uniek nieuw internationaal programma dat gelanceerd is door topwielrensters Marianne Vos, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Roxane Knetemann samen met Le Tour Utrecht. Hun doel is om meer vrouwen aan te moedigen om op de fiets te stappen of zich verder te ontwikkelen in het fietsen.

Sprinten tegen Marianne Vos

Hoogtepunt is het We Own Yellow-festival op 12 juli. In Utrecht kun je volgende week zondag zelf op de fiets springen om één van de drie mooie routes af te leggen. Voor vroege vogels die van een uitdagend parcours houden start om half 9 ’s ochtends een tocht van 145 kilometer, die onder andere een paar echt Nederlandse klimmetjes aandoet. Marianne Vos fietst mee, dus onderweg kun je het op bepaalde delen van het parcours tegen haar opnemen, of tegen je vriendinnen natuurlijk.

Volg de beat

Onder begeleiding van professionele ‘ride leaders’ gaat om 10 uur de Led Ride van start. Tijdens deze tocht fiets je een mooie route van 85 kilometer in een groep van vijftig tot zestig dames. De DJ Ride begint om 11.30 uur. Het enige wat je hoeft te doen is de beat volgen, dan gaat het fietsen van die 45 kilometer vanzelf. Er zijn verschillende groepen voor verschillende snelheden, maar in je eentje fietsen mag ook.

Staartjes en vlechten

We Own Yellow zorgt voor een prachtig contrast van een weekend lang mannen op fietsen tegenover een weekend lang vrouwen op fietsen, vindt Marijn de Vries. “Omdat we willen laten zien dat het wielrennen van iedereen is. Het is fantastisch om te fietsen met heel veel vrouwen, al die staartjes en vlechten onder helmen uit; je zult nog nooit zo veel aanmoedigingen langs de weg gekregen hebben.”

Mannen mogen mee

Na de fietstochten is er ‘s middags een festival met mode, muziek, kunst, cultuur en eten. “En dat is niet alleen voor vrouwen!” zegt Marijn. “Neem je man of vriend mee, die mag ook delen in de feestvreugde. Samen praten over wielrennen en ernaar kijken is leuker dan alleen, samen de Tour beleven is geweldig. We zitten dan wel niet in Frankrijk, maar dit is absoluut het beste alternatief om het tweede weekend van de Tour te beleven.”

Kijk voor alle informatie op de website van We Own Yellow. Tip: als je met een groep van vijf vriendinnen meedoet, is de vijfde inschrijving gratis.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment