Help blessures voorkomen – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Op wintersport gaan is voor veel mensen de ideale combinatie van ontspannen en sportief bezig zijn. Maar door het vakantiegevoel denk je er niet altijd aan dat skiën en snowboarden intensieve sporten zijn die veel van je lichaam vragen. Als je je daar niet goed op voorbereidt, dan kun je zomaar een vervelende blessure als aandenken aan je vakantie overhouden.

Vragenlijst

Veiligheid.nl wil het voorkomen van blessures tijdens het skiën of snowboarden stimuleren door wintersporters een persoonlijk advies over omgaan met risico’s te geven, dat past bij hun kenmerken en situatie. Om dat te kunnen doen vraagt ze aan jou een vragenlijst in te vullen waarin jij je mening kunt geven over het voorkomen van blessures bij het beoefenen van deze twee wintersporten.

Gezond en goedkoop

Een soortgelijke vragenlijst is er ook voor hardlopers. Het mooie van hardlopen is dat het gezond en goedkoop is en dat het je veel vrijheid geeft. Geen wonder dus dat steeds meer Nederlanders zich aangetrokken voelen tot hardlopen en enthousiast beginnen.

Geen pijntjes

Maar omdat hardlopen veel vraagt van je lichaam komen blessures veel voor, en die kunnen je hardloopplezier een stuk minder groot maken. Ook na het hardlopen is het niet de bedoeling dat je last hebt van pijntjes waardoor je andere dagelijkse activiteiten of sporten niet kunt uitoefenen, vindt Veiligheid.nl.

Mening geven

In de vragenlijst kun je onder andere je mening geven over verschillende stellingen rond blessures en blessurepreventie en aangeven welke situaties je zelf herkent. Ook kun je bijvoorbeeld laten weten welke maatregelen je al toepast om blessures te voorkomen en hoe jij vindt dat sportblessureadvies eruit moet zien en in welke vorm je dat het liefste zou ontvangen: bijvoorbeeld in tekst of in de vorm van een video.

Doe mee

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. De vragenlijst voor wintersporters vind je hier, die voor hardlopers hier. Onder alle deelnemers worden leuke cadeautjes verloot.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment