Heeft jouw kind al een activity tracker?

Evelien Koster


Veel volwassen sporters kunnen al niet meer zonder hun favoriete activity tracker. Meten is weten hoeveel vooruitgang je tijdens je training boekt. Ook voor kinderen zijn de activity trackers voorzichtig in opkomst.

Armband

Zo is er de KidFit, een armband in leuke kleurtjes als roze, blauw en geel die speciaal bedoeld is voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Deze activity tracker houdt bij hoeveel je per dag loopt en slaapt. Als ouder kun je de armband koppelen aan een smartphone, zodat jullie samen de gegevens kunnen bekijken. Je kunt ook meerdere KidFit-bandjes met één smartphone koppelen, zodat je met het hele gezin lekker actief bezig kunt zijn.

Haal de 100

Anders dan bij veel activity trackers voor volwassenen laat de KidFit niet het aantal verbrande calorieën of andere specifieke gegevens zien. In plaats daarvan krijg je een score. Elke dag geeft de KidFit je de uitdaging om een score van 100 te halen door zo veel mogelijk te bewegen.

Beloning

Lukt het jou om de 100 punten te behalen, dan krijg je een beloning. Als ouder kun je zelf kiezen wat die beloning is, bijvoorbeeld een uurtje televisie kijken of op de tablet spelen. Zo stimuleer je kinderen op een leuke manier om meer te bewegen en gezonde gewoontes te creëren die ze de rest van hun leven met zich meenemen, zonder dat ze er andere hobby’s voor aan de kant hoeven te zetten.

Eigen doelen

Om je nog meer aan te moedigen laat de KidFit-app je af en toe ook zien hoe goed je het al doet, met leuk gekleurde zogenaamde Result Cards. Behalve de ingebouwde doelen kun je als ouder ook zelf een beweeg- of slaapdoel voor je zoon of dochter instellen.

Meer activity trackers

De KidFit staat niet op zich, inmiddels zijn er meer activity trackers voor kinderen. Een ander leuk voorbeeld is LeapBand: een kruising tussen een activity tracker, een tamagotchi (die we nog kennen uit de jaren negentig) en een smartwatch. Als ouder kun je in LeapBand vijftig uitdagingen voor je kind bedenken en invoeren. Ook hier verdien je punten, waarmee je telkens weer nieuwe uitdagingen kunt vrijspelen.

Bronnen: Coolest-gadgets.com en Smarthealth.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment