Heb jij je wintersport al geboekt?

Evelien Koster


Wie op wintersport gaat, komt binnen Europa al snel in Oostenrijk of Zwitserland uit. Maar ook Bulgarije en Finland zijn twee verrassend sneeuwzekere wintersportbestemmingen. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl. Zij vergeleek de skicondities en de sneeuwzekerheid van de grootste wintersportdorpen in deze nieuwe bestemmingen met twee van de door Nederlanders meest bezochte skiplaatsen in Oostenrijk en Tsjechië.

Budgetbestemming

Wil je voordelig op skivakantie? Dan tippen de touroperators Bulgarije als de nieuwe budgetbestemming. Voor een weekje skiën betaal je hier inclusief vlucht en verblijf maar de helft van wat je in de populaire Alpenlanden kwijt bent. Ook met de sneeuw zit het in Bulgarije wel goed. “Bulgarije scoort qua sneeuwzekerheid niet alleen beter dan Tsjechië, maar kan van januari tot met april ook prima concurreren met een populaire Oostenrijkse bestemming als Gerlos”, vertelt Caroline Ferguson, oprichtster van WaarLigtdeSneeuwWel.nl. “Het aantal kilometers piste maakt de bestemming bovendien niet alleen interessant voor beginners, maar ook voor de al iets gevorderde wintersporter.”

Sprookjesachtig

Ook Finland is volgens de redactie een aanrader. “Als het in de kerst- en voorjaarsvakantie dringen is op de pistes in de Alpenlanden, kun je in Fins Lapland gewoon de sneeuw horen kraken”, aldus Caroline. “De stilte, het sprookjesachtige landschap, het aanbod van winterse activiteiten als sledetochten en de sneeuwzekerheid maken het voor velen tot een ware droombestemming.”

Pak sneeuw

Krijg je al helemaal zin om een wintersportvakantie te boeken en wil je zeker weten dat er een flink pak sneeuw ligt? Op de website Wintersport.nl van de Nederlandse Ski Vereniging kun je via de skigebiedselector jouw ideale wintersportbestemming vinden. Hier kun je een selectie maken op land, sneeuwzekerheid, de lengte van de piste en de prijs. Ook zie je hier welk skigebied aanbevolen wordt voor families, beginners, après-skiërs, freeriders, freestylers en langlaufers. De database bevat meer dan 400 skigebieden, van het Oostenrijkse Tirol tot het Canadese Lake Louise, dus je hebt dicht bij huis en ver weg veel te kiezen voor je wintersportvakantie.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment