Healthy Fest, sportieve tegenhanger van het popfestival

Evelien Koster


Healthy Fest, van 3 tot en met 5 juni, is een festivalweekend waarin sport, mind, food en friends centraal staan. In plaats van een line-up met nationale en internationale popartiesten is er hier een programma met professionele trainers, intensieve workouts, ontspannende activiteiten en gezond eten.

Eigen programma samenstellen

Op sportief gebied kun je tijdens Healthy Fest je eigen programma samenstellen. Zo kun je je grenzen verleggen tijdens een pittige boksworkout, een bike- of runningtraining of verschillende watersportactiviteiten, of testen hoe goed je nou écht in conditie bent tijdens een uitdagende bootcamp.

Geheim van Guy

De bekende personal trainer Guy van der Reijden zet je niet alleen aan het werk, maar leert je ook iets over je eigen lijf en belooft een aantal sportieve tricks en tips met je te delen die alleen atleten kennen.

Van full body workout tot kampvuurmeditatie

Fitnessspecialist Alain Hulspas gaat met je aan de slag om de twee B’s, billen en benen, in topconditie te brengen. En houd je van efficiënt sporten, dan laat Fajah Lourens je zien hoe je in 20 minuten je hele lijf traint. Voor de broodnodige ontspanning staan er tijdens het sportieve festival ook kampvuurmeditaties en verschillende vormen van yoga op het programma.

Meer sportieve festivals

Healthy Fest, dat plaatsvindt in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, is niet het enige sportieve festival van komende zomer. Zo is er van 14 tot en met 16 mei Copa Amsterdam, een sportfestival waar allerlei grote en kleine sportactiviteiten samenkomen rond het Olympisch Stadion.

Buiten Adem

En in Utrecht staat net als vorig jaar het sportfestival Buiten Adem op het programma. Tijdens dit festival kun je gave sporten als Xcore (een workout met een buis gevuld met grit), jumping fitness, slackline en powerlifting uitproberen. De datum van Buiten Adem 2016 is nog niet bekend, maar laat volgens de informatie op de website niet lang meer op zich wachten.

Bronnen: Healthy Fest, Copa Amsterdam en Buiten Adem

Foto’s: Facebook Healthy FestWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment