Hardloopuitrusting in de zomer – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Waar verschillende laagjes kleding je in de winter helpen om warm te blijven tijdens het hardlopen, probeer je in de zomer tijdens het sporten juist koel te blijven. In de zon zweet je meer en sneller, drink je meer en moet je goed oppassen dat je niet verbrandt. Met de juiste kleding blijf je fris en fruitig hardlopen.

Onmisbaar in de zomer

  • Sneldrogende hardlooptop: of je nu een shirt met lange of met korte mouwen draagt, een luchtdoorlatende en sneldrogende top zorgt ervoor dat je tijdens het lopen comfortabel blijft. Een katoenen shirt kan juist doorweekt raken van het zweet.
  • Short met split: een hardloopbroekje met een split aan de zijkant zorgt in de zomermaanden voor meer ventilatie.
  • Luchtdoorlatende hardloopschoenen: als het warm is, kan een bovenleer met gaas voor een betere luchtdoorlating zorgen. Ook houdt het je voeten fris, zodat je onderweg geen zweetvoeten krijgt.
  • Enkelsokken: kortere sokken beschermen nog steeds je voeten en laten tegelijk meer lucht door in je schoenen.
  • Een caps of hoofdband: een fel schijnende zon kan er tijdens het rennen voor zorgen dat je minder geconcentreerd bent. Door de zon met een cap of hoofdband uit je ogen te houden kun je je blijven focussen op het hardlopen. Een goede hoofdband van terry-stof neemt ook zweet op en zorgt dus dat je dat niet in je ogen krijgt.

Meer kledingweetjes

Oók handig om te weten over je hardloopuitrusting in de zomer:

  • cocona is een innovatieve stof die gemaakt is van gerecyclede kokosnootschil. Sportkleding die van dit materiaal gemaakt is, beschermt je tegen UV-straling.
  • door sportkleding met platte naden loop je minder risico dat je huid gaat irriteren. Naadloze kleding voorkomt schuren voor honderd procent en biedt maximaal comfort.
  • een bidonriem kan zorgen voor een goede hydratatie en verfrissing tijdens het rennen.

 

Bron: Asics

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment