Haal alles uit jezelf voor een ander, doe mee aan de Giathlon 2017

Evelien Koster


Een uur lang het uiterste uit jezelf halen. Afzien en jezelf toch weer oppeppen om door te gaan. Misschien is het wel de zwaarste sportieve inspanning die je ooit geleverd hebt. Maar tegelijk ook de prestatie waar je het meest trots op bent. Want bij de Giathlon haal je alles uit jezelf voor een ander, namelijk voor sporters met een handicap. 

Uiterste van je lichaam vragen

De triatlon is een evenement dat tot de verbeelding spreekt. De atleten die zich eraan wagen, vragen het uiterste van hun lichaam en ook van hun geest. De afstanden die zij afleggen bij een originele triatlon zijn 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. Voordat je je daaraan durft te wagen, moet je een behoorlijke fysieke en mentale drempel over. 

Grote inspanning

Die drempel is er net zo goed bij de 1,7 miljoen Nederlanders met een handicap. Voor hen is sporten helemaal niet zo vanzelfsprekend, zelfs het beoefenen van toegankelijke sporten als zwemmen en hardlopen niet. Het vraagt vaak een grote inspanning en veel gereis om bij de dichtstbijzijnde geschikte sportclub of accommodatie te komen. 

Bijzonder evenement

Enkele triatleten raakten door die overeenkomsten geïnspireerd om een bijzonder evenement te organiseren: de Giathlon. Eind 2015 vond in Dordrecht de eerste editie plaats, waarbij geld ingezameld werd voor het Fonds Gehandicaptensport. 

Race tegen de klok

De Giathlon is geen strijd tegen de kilometers, maar een race tegen de klok. In de per discipline vastgestelde tijd moet je zo veel mogelijk meters zien te maken. Daar komt een eindklassement uit dat bepaalt wie de winnaar is. 

Inschrijven

Wil jij meehelpen om op zondag 19 februari opnieuw een groot bedrag bij elkaar te zwemmen, te fietsen en te lopen waarmee sport ook voor mensen met een handicap vanzelfsprekender kan worden gemaakt? Schrijf je dan als individu of als team in op de website van de Giathlon, die ook nu weer plaatsvindt in Sportboulevard Dordrecht.

Drie jaar lang sporten

Aan je deelname is de uitdaging verbonden om minimaal 150 euro in te zamelen voor de gehandicaptensport in Nederland. Met dat bedrag maak jij het mogelijk dat een sporter met een handicap drie jaar lang elke week bij een sportvereniging kan sporten. 

Bron: Giathlon.nl

Foto’s: GiathlonWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment