Google Goals, je digitale sportgeweten

Evelien Koster


“Vandaag was het wel heel druk op mijn werk, ik ben echt te moe om naar de sportschool te gaan.” “Die spannende film komt op tv, ik sla het zwemmen vanavond maar over.” Voor je het weet heb je zo veel smoesjes bedacht om niet te gaan trainen, dat er niets terechtkomt van het sportdoel dat je je kort geleden nog zo enthousiast gesteld had.

Doel

Goals, een nieuwe functie binnen de Google Calendar-app, neemt geen genoegen met deze sportsmoesjes. In Goals geef je aan wat je doel is – bijvoorbeeld drie keer hardlopen per week. Calendar helpt je vervolgens om er tijd voor in te plannen, zodat je ook echt gaat.

Veranderende plannen

Besluit je toch naar de kroeg te gaan met vrienden of die spannende film te gaan kijken in plaats van te trainen, dan kun je een ingeplande work-out altijd uitstellen. Goals verandert dan automatisch de planning van je activiteiten om alsnog tijd te maken voor je training.

Simpele vragen

Om een doel in Google Calendar in te plannen beantwoord je een paar simpele vragen, zoals: Hoe vaak wil je sporten? En: Wat is de beste tijd voor jou om te sporten? Hoe vaker je de app gebruikt, hoe beter Calendar doorkrijgt welke tijden voor jou de beste sportmomenten zijn en hoe groter de kans dat jij je sportdoelen echt bereikt.

App downloaden

Je kunt de app Google Calendar hier downloaden in Google Play en hier in de iTunes store. 

 

 

Bronnen: Greatist.com en Googleblog

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment