GoGolf Europe wil meer jongeren enthousiast maken voor golf

Evelien Koster


Op het KLM Open werd het startsein gegeven voor het Europese golfproject GoGolf Europe, dat ook in Tsjechië, Frankrijk, Portugal en Estland wordt uitgevoerd. Vanuit Nederland begeleidt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) het project samen met de PGA Holland.

Enthousiasme

In het project wordt gedurende drie jaar onderzocht wat de goede benadering is om jonge sportievelingen aan de golfsport te binden. “Meer golfparticipatie bij de jeugd staat hoog op de agenda van de NGF. Met dit project hopen we een verschil te kunnen maken om het enthousiasme voor golf bij kinderen te vergoten”, vertelt Florence Brugmans, jeugdcoördinator bij de NGF, erover. “We denken dat door deelname aan dit project straks inzichtelijk wordt hoe we jeugd beter kunnen binden aan onze sport.”

Eerste golfles

Een groep van ruim vijftig jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit Rotterdam kwam tijdens de kick-off van GoGolf Europe naar het KLM Open en kreeg een kijkje achter de schermen. Ook mochten ze zelf aan de slag tijdens hun eerste golfles, het begin van een reeks lessen die ze de komende 2,5 maand elke week krijgen.

Onderzoek

Tegelijk wordt in het project onderzoek gedaan naar de voordelen van sporten en golf. Aan het eind van het drie jaar durende project hopen de initiatiefnemers te weten hoe ze jou als jonge golfer het beste enthousiast kunnen maken voor de golfsport, zodat er voor jou wellicht ook een glansrijke carrière in het verschiet ligt.

Regels bepalen

Ook op andere fronten gaat de NGF zich inzetten om de golfsport nog leuker en toegankelijker te maken, met als speerpunten jeugd, families en vrouwen. “Jarenlang zijn we in golf gewend geweest de regels voor nieuwe golfers te bepalen. De branche gaf aan hoe het product eruitzag, hoe nieuwkomers zich moesten aanpassen. Deze strategie zijn we aan het loslaten”, zegt NGF-directeur Jeroen Stevens daarover in het vakblad GolfMarkt.

Ambitie

Iedereen moet immers plezier beleven aan de golfsport, wat je niveau en ambitie ook is. De NGF is daarom van plan om meer vanuit de golfer te denken en de sport aan te passen aan de huidige tijd en behoeftes, waardoor golf spelen voor jou nog leuker wordt.

Bronnen: Golf.nl en Golfmarkt

Foto header: Shutterstock

Foto GoGolf: NGFWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment